Translate from Google

enfrdeitptrues

Patmos Aktis Suites & Spa: Φιλοξενεί τα γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη

EKTHESH ATHANASIADH

 Το ξενοδοχείο Patmos Aktis ξεκινά τη θερινή σεζόν με μια νέα υπόσχεση φιλοξενίας εξαιρετικών ελληνικών έργων τέχνης έτσι ώστε να γίνει σημείο αναφοράς κάθε καλοκαίρι για τους επισκέπτες με πολιτιστικό ενδιαφέρον που επισκέπτονται την Πάτμο.

 

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα γλύπτρια, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, επέλεξε το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites and Spa ως έναν αγαπημένο προορισμό για να αναδείξει πέντε συναρπαστικά έργα από τη συλλογή «Άλογα και Πανοπλίες», που συνδυάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα χαρακτηριστικά με υλικά όπως ξύλο και σίδηρο. Τα έργα θα εκτίθενται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου μέχρι τα τέλη Αυγούστου και είναι διαθέσιμα προς αγορά από τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ελβετία, στο Franklin College του Λουγκάνο. Αποφοίτησε το 1982 με ιδιαίτερη διάκριση από τη Σχολή Σχεδίου και Καλών Τεχνών Ruskin του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο κολλέγιο St. Anne's, και βραβεύτηκε με Bachelor of Fine Arts στη Γλυπτική και την Εκτύπωση. Το 1984 απέκτησε πτυχίο Master of Fine Arts στη Γλυπτική από το Columbia University της Νέας Υόρκης.


Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο και το Μόντε Κάρλο. Τα γλυπτά της εκτίθενται σε μόνιμη βάση στην γκαλερί Jean-Jacques Dutko στο Παρίσι και στην γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Fernando Botero, «Το γλυπτό της χαρακτηρίζεται από την προσωπική δυναμική της ταυτότητα, η οποία επιτυγχάνει το μέγιστο και αξιόλογο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ελάχιστα και απλοϊκά στοιχεία».

Η υπόσχεση του Patmos Aktis Suites and Spa στους επισκέπτες του μεταφράζεται με τη δήλωση «ανακαλύπτοντας την ουσία: όπου το συνηθισμένο είναι απλά εξαιρετικό». Τα έργα τέχνης της Αλεξάνδρας ενσωματώνονται αρμονικά με το μοναδικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Τα έργα της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη θα φιλοξενηθούν έως τις 31 Αυγούστου

contact

Επισκεψιμότητα