Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, με μεγάλο αριθμό εκθετών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 GASTRONOMIA EXPOTROFΕιδική εκδήλωση με θέμα το «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», στο πλαίσιο της έκθεσης.

Με επιβλητική την παρουσία του Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, ανοίγει σήμερα τις πόρτες της η έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που θα πραγματοποιηθεί, για 5η συνεχόμενη χρονιά, έως και τις 29 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Με μεγάλο αριθμό εκθετών από όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση, με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών νησιώτικων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Με πενήντα εκθέτες από δεκαοκτώ νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε ένα περίπτερο 240 τ.μ.,, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει πράξη έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους, που δεν είναι άλλος από την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τους παραγωγούς της, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως μέλι, μελεκούνια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, φάβα, ντόματα, κάπαρη κ.α.
Στην φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την ιδιότητά της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με αφορμή την θεματική ημερίδα που οργανώνει, αύριο Σάββατο και ώρα 10:30-12:30 στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η ομιλία «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η κατάκτηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης» για το 2019 αποτελεί μια σπουδαία διάκριση όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.
Ομιλήτριες στην ημερίδα θα είναι η Roberta Garibaldi, η αν. καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και πιστοποιημένη Πρέσβης της Διεθνούς Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού, παρουσιάζει τις διεθνείς τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού, στην ομιλία της με θέμα «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»,
Η κ. Γλυκερία Ψαρρά, PhD, επ. συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Rutgers, θα παρουσιάσει εισήγηση με κεντρικό θέμα την αιγιακή δίαιτα ως πρότυπο διατροφής, ενώ η κ, Χάιντι Λαζάνη, επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» για το Νότιο Αιγαίο, θα παρουσιάσει τις δράσεις του προγράμματος “Taste the Seasons”.
Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι: