Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο National Geographic Traveller Food Festival 2019 στο Λονδίνο

argyroΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.

Σε αυτό το φεστιβάλ, η ελληνική κουζίνα με τις ξεχωριστές και μοναδικές γεύσεις και η ελληνική γαστρονομία, ταξίδεψαν στο Λονδίνο.

Το Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, έδωσε το παρών σε αυτό το γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Βρετανική Πρωτεύουσα.

Η δημοφιλής σεφ και Πρέσβειρα Γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, παρουσίασε πολλές και εκλεκτές γεύσεις από τα νησιά, την περασμένη Κυριακή 21 Ιουλίου, στο Buisness Design Center.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, επιλεγμένοι chef και οινολόγοι που παρουσίασαν αυθεντικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας από κάθε περιφέρεια καθώς και τοπικά κρασιά, δίνοντας μια γεύση Ελλάδας στο κοινό του εξωτερικού και προβάλλοντας τη γαστρονομία της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στόχος ήταν η προβολή της χώρας μας ως γαστρονομικός προορισμός, σε επαγγελματίες τουρισμού και κοινό, το οποίο αναμένεται να φτάσει περίπου τους τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης βρετανικές επιχειρήσεις τουρισμού, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από διάφορες χώρες.