Το Εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ δυναμικά με τον Χριστόδουλο στην Πάτμο

PANTELIS 2

Συνέντευξη στη Σμαράγδα Μουλιάτη 

 

Ο Χριστόδουλος Γρύλλης είναι γνήσιος απόγονος του Χριστόδουλου Γρύλλη ιδρυτή του εστιατορίου ΠΑΝΤΕΛΗΣ και γιος του συνεχιστή αείμνηστου Παντελή Γρύλλη.
Το εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ιδρύθηκε το 1950 και συνεχίζει την φημισμένη πορεία του με τον Χριστόδουλο, τη μητέρα του Θεολογία και τη γυναίκα του Ευαγγελία.PANTELIS 5
Ο Χριστόδουλος Γρύλλης φέρνει μια βαριά κληρονομιά αλλά αυτό το μαγαζί που όπως μας είπε σε κάποια συνέντευξη ο αείμνηστος πατέρας του Παντελής Γρύλλης, έχουνε φάει βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, επιστήμονες, ηθοποιοί, ο Ωνάσης κ.λ.π. συνεχίζει δυναμικά γιατί είναι σε καλά χέρια.
Η μαμά Θεολογία εξακολουθεί να μαγειρεύει αναδεικνύοντας την πατινιώτικη κουζίνα, τα θαλασσινά και το ψάρι μαγειρεμένο σε όλες τις εκδοχές του, ώστε ο πελάτης να τρώει καλά και να νοιώθει ότι είναι στην Πάτμο . PANTELIS
Ο Χριστόδουλος αγαπά αυτό που κάνει. Σέβεται απεριόριστα την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του και που είναι οι κόποι μιας ζωής . Σέβεται τους πελάτες του και την παραδοσιακή φιλοξενία του τόπου μας. Ο σεβασμός αποτυπώνεται στην δική συμπεριφορά καθώς και του προσωπικού  προς τους πελάτες .Ο Χριστόδουλος έχει οργανώσει ένα πλούσιο

μενού με χορταστικές μερίδες.PANTELIS 2

Θαλασσινά, κρεατικά, μαγειρευτά

Όλα μαγειρεύονται με φρέσκιες πρώτες ύλες.
Με λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο του εστιατορίου, όπως χόρτα και σαλατικά για το φαγητό και τις σαλάτες.
Τα μαγειρευτά του Παντελή λαδερά, γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά, κοκκινιστά είναι τα καλύτερα από γεύση και τρόπο μαγειρεύματος.
Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα . Το ίδιο και οι θαλασσινοί μεζέδες. Ψάρια διάφορα. Από μπαρμπούνια μέχρι σαρδέλα, μαγειρεύονται σε όλες τους τις εκδοχές σπέσιαλ. Ψητά και τηγανιτά κριτσινιστά όπως μας λέει ο Χριστόδουλος, κακαβιά, πλακί κ.λ.π. Πλούσιοι θαλασσινοί μεζέδες, όπως καλαμάρι, χταπόδι, σπινιάλο, φούσκα, γαριδάκι συμιακό, αχινοσαλάτα . Και το βασιλιά των θαλασσινών φρέσκο αστακό . 

PANTELIS 8

Σας προτείνουμε: Κακαβιά ή αστακό με μακαρόνια σε σπέσιαλ έκδοση
Ο Χριστόδουλος φροντίζει το εστιατόριο Παντελής να διατηρεί τη φήμη του και στα κρεατικά. Εξαιρετικά μαγειρεμένο κρέας στην κατσαρόλα, ψητά στο φούρνο και ψητά της ώρας. Κοκορέτσι, κατσικάκι στο φούρνο, στιφάδο.
Συχνά το εστιατόριο Παντελής χειμώνα και καλοκαίρι, οργανώνει μουσικές βραδιές για να διασκεδάσει τους πελάτες του ντόπιους και ξένους.
Για να λειτουργήσουν όλα αυτά στην εντέλεια ο Χριστόδουλος ξεκινά πρωί και με την βοήθεια της μαμάς Θεολογίας οργανώνει την κουζίνα για να ξεκινήσει η μέρα με το δεξί.
Το εστιατόριο Παντελής είναι ανοιχτό Μεσημέρι και βράδυ.

PANTELIS 10