Έπεσε η οροφή του κλειστού τουριστικού γραφείου 

TOURISTIKO GRAFEIO 3

του Νίκου Μελιανού
Καθημερινά παρακολουθούμε την προσπάθεια προβολής της Πάτμου που γίνεται από το Δήμο , φορείς και σωματεία, μέσω τηλεοπτικών ρεπορτάζ, τα οποία προσπαθούν να αναδείξουν, τόσο τη θρησκευτική της ιστορία όσο και τις φυσικές ομορφιές της κάνοντας ελκυστικό το πακέτο της προσέλκυσης επισκεπτών τουριστών και μάλιστα θα λέγαμε ότι καλώς γίνεται.

Ας υποτεθεί όμως ότι η διαφημιστική καμπάνια πετυχαίνει καιι οι υποψήφιοι επισκέπτες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τουριστικό γραφείο του Δήμου. Αμ δε! Αυτό αποκλείεται αφού κατά τη συνήθεια χρόνων, αυτό συνήθως ανοίγει τέλη Ιουνίου, αντί όπως θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό όλο το χρόνο.

Από το 2018 τα Πατμιακά Χρονικά είχαν αναδείξει το θέμα και επιστεύετο ότι η νέα δημοτική αρχή θα τακτοποιούσε αυτήν την εκκρεμότητα. Έτσι παραμένει μέχρι και σήμερα «κλειστόν» και ίσως τηρουμένων των αναλογιών να είναι «καλύτερα» αφού κάποιο γεγονός θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα.

Το γεγονός αυτό έχει σχέση με το πέσιμο της οροφής στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου προκαλώντας σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρολογικές και άλλες ζημιές στα έπιπλα και στα αντικείμενα . Θα λέγαμε λοιπόν ότι είχαν «Άγιο» είτε οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό αν υπήρχαν είτε κάποιοι από τους πολλούς επισκέπτες που πήγαιναν και ζητούσαν πληροφορίες για το νησί .

Και επειδή αναρωτιούνται πολλοί , τι θα γίνει τελικά με το τουριστικό γραφείο φέτος, αφού καμία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει , η λύση φαίνεται ότι την έδωσαν αητιδείς εκπρόσωποι τυο Δήμου οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να μεταφέρουν το τουριστικό γραφείο του Δήμου στο κτίριο των επιβατών στο λιμάνι σηλ. Στο welcome και μάλιστα με προοπτική δημιουργίας και δεύτερου τουριστικού γραφείου, πιθανόν εξυπηρετώντας και ικανοποιώντας μέσω προσλήψεων προεκλογικές εξυπηρετήσεις.

Πάντως είναι κρίμα ένα τέτοιο νησί να μην έχει ένα γραφείο το οποίο δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τους εδώ επισκέπτες για δύο μήνες το καλοκαίρι, αλλά 12 μήνες δηλ. όλο το χρόνο την προώθηση του.
Προσπαθήσαμε να βγάλουμε φωτογραφία των ζημιών, όμως τα παράθυρα είναι καλυμμένα με χαρτιά και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όποιος όμως θέλει περνώντας μπορεί να ρίξει μια ματιά.

Πάντως καλού κακού, όποτε λειτουργήσει αυτό το τουριστικό γραφείο καλό θα είναι τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι επισκέπτες να φορούν κράνος μπαίνοντας στο χώρο γιατί ποτέ κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται.

 

TOURISTIKO GRAFEIO