Το καφέ Ταρσανάς έγινε το 2005 και σήμερα είναι στα καλύτερα restaurant του νησιού μας

tarsanas3

 

Της Σμαράγδας Μουλιάτη

Με την ευκαιρία τις καθέλκυσης  του ηλιακού σκάφους του πρώτου παραδοσιακού στο καρνάγιο του PATMOS  MARINE  αναδημοσιεύουμε το  δημοσίευμα μας  από την www.patmostimes.gr σχετικά με τα εγκαίνια του καφέ ΤΑΡΣΑΝΑΣ μέσα στο χώρο του καρνάγιο που έγιναν τον Ιούλιο του 2005   και το οποίο εξελίχθηκε μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων - καφέ του νησιού μας , όχι μόνο στη γαστρονομία, αλλά στο σέρβις και πάνω απ όλα  στο απίστευτο τοπίο που το περιβάλει με θάλασσα και βουνό . 

 Το δημοσίευμα Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2005 03:00 | Γράφτηκε από τον/την Σμαράγδα Μουλιάτη  Τι γράφαμε  τότε 

 Το  πρωτότυπο καφέ – σνάκ μπαρ δημιούργησε η οικογένεια Καμίτση πάνω σε σκάφος στο χώρο του ναυπηγείου τους στο Διακόφτι .

Κατάστρωμα, κουπαστές και όλα τα χαρακτηριστικά σκάφους διαμορφώνουν έναν πρωτότυπο αισθητικά χώρο ταιριάζοντας απόλυτα με το εργασιακό περιβάλλον, τις εικόνες και τις μυρουδιές ενός σύγχρονου ταρσανά.  

Επιλέξτε να πάτε οποιαδήποτε ώρα. Όλες έχουν τις δικές τους εικόνες την δική τους γαλήνη, τη δική τους αίσθηση.

Την Κυριακή έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια από τον καθηγούμενο αρχιμ. Αντίπα.

Πολύς κόσμος ήρθε να ευχηθεί στην οικογένεια Καμίτση.Μεταξύ αυτών φίλοι, πελάτες και συνεργάτες.

Μετά τον αγιασμό ένας πλούσιος μπουφές, άφθονο κρασί και η παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τον πατέρα Ελευθέριο Καμίτση τον γιο Γεώργιο Καμίτση, τον Καμίτση τζούνιορ στο βιολί, και τον Μανώλη Δαλαρή, εντυπωσίασε τους καλεσμένους.

EGKAINIA 2005

EGKAINIA-2005.jpg KARNAGIO_002.jpg KARNAGIO_004.jpg

KARNAGIO_009.jpg KARNAGIO_023.jpg

Τώρα το μεν εστιατόριο TARSANAS συνεργάζεται με το Γιώργο του πρώην George's place προσθέτοντας ένα συν στην γαστρονομία του  το δε καρνάγιο έχει  κάνει άλματα στην ναυπήγιση και επισκευή σκαφών. 

Το τελευταίο,  η μεταμόρφωση του ΕΛΠΙΣ του αείμνησου  Μανώλη Κατσαρού σε solar του οποίου η καθέλκυση έγινε το Σάββατο κα το οποίο κινείται χωρίς  βενζίνη. μόνο με τον ήλιο και τον ηλεκτρισμό. Είναι ένα εγχείρημα της ελληνο-ελβετικής συνεργασίας Swiss Foundation Planet Solar και της ελβετικής εταιρείας Bêta-Lab, του Ιωσήφ Ζησιάδη και ενός ακόμη Ελβετού.

SOLAR ELPIS 3

Πολύ κόσμος τίμησε την πρώτη αυτού του  πρωτοποριακού εγχειρήματος. Τον αγιασμό έκανε ο π. Σεραφείμ Κοτσάνης και παρεβρέθηκαν ο πρωτεργάτης και ιδρυτής του καρνάγιο PATMOS MARINE πατέρας της οικογένειας Καμίτση,  ο Λευτέρης Καμίτσης, οι συνεχιστές του,  Πέρος και Σώζος Καμίτσης και η υπόλοιπη οικογένεια. 

Παρέστησαν επίσης: 

Από τον Δήμο Πάτμου ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Μάκης Μπλούκας και ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πρόεδρος του πνευματικού κέντρου κ. Νικόλαος Κουτούζος.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνίας κ. Θεμέλαρος Γιάννης. Από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνογλου Γιώργος και ο σύμβουλος του επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Καμίτσης υιός της οικογένειας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ k.ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ έστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό και αναγνώσθηκε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι καλησπέρα,
Σπουδαίο γεγονός για την αειφόρο ανάπτυξη της Πάτμου η σημερινή καθέλκυση του Solar Elpis. Το πρώτο ηλιακό ξύλινο σκάφος που θα πλέει στα νερά του Αιγαίου είναι γεγονός χάρη στο όραμα του κ. Ζησιάδη και των συνεργατών του και την ναυπηγική τεχνογνωσία της οικογένειας Καμίτση.
Ένα τρανό παράδειγμα για το πως η παράδοση όχι μόνο μπορεί να συμπλεύσει με την τεχνολογία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και να αποτελέσει άλλον έναν μοχλό για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την αειφορία.
Ας είναι πάντοτε ούρειος ο άνεμος για το Solar Elpis.

SOLAR-ELPIS-2.jpg SOLAR-ELPIS-3.jpg SOLAR-ELPIS.jpg