ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ακυρώνεται η ITB|Με ψηφιακή μορφή και η φετινή διοργάνωση

ITB BERLIN

Το ετήσιο “ραντεβού” της παγκόσμιας τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2022, στο Βερολίνο, ακυρώνεται εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας στον προγραμματισμό για τους εκθέτες και τους επισκέπτες, που προκύπτει από τη νέα παραλλαγή Omicron, λέει ο επικεφαλής της ITB, David Ruetz. “Κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό”, λέει ο κ. Ruetz, εκφράζοντας την ανησυχία του.

 

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, επικράτησε η πεποίθηση ότι η ITB θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, με τους αυστηρούς περιορισμούς πρόσβασης που επιβλήθηκαν από τη Γερουσία του Βερολίνου. Λόγω, όμως, της ταχείας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Omicron και των ολοένα και πιο αυστηρών απαιτήσεων εισόδου, στις οποίες έχουν προχωρήσει μια σειρά από χώρες, οι διοργανωτές αποφάσισαν τώρα να ακυρώσουν το εκθεσιακό γεγονός όσον αφορά τη δια ζώσης μορφή του.

Έτσι, η διεθνής έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2022, όπως και πέρυσι, θα πραγματοποιηθεί και πάλι σε ψηφιακή μορφή.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Messe Berlin, αναφέρει ότι, προσαρμόζει την ιδέα της για την ITB Berlin 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη λύπη πρέπει να σας ενημερώσουμε σήμερα, ότι η αυτοπροσώπως έκδοση της ITB Berlin 2022 δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και των συνοδευτικών οδηγιών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η Messe Berlin, δεν είναι σε θέση να παράσχει στους εκθέτες και τους συνεργάτες της την απαραίτητη βεβαιότητα προγραμματισμού μιας αυτοπροσώπως ITB Berlin, στις αρχές Μαρτίου. Η τρέχουσα κατάσταση γύρω από την πανδημία, καθώς και οι αυστηρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα όρια που επιβλήθηκαν στους αριθμούς που μπορούν να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις, οδήγησαν τη Messe Berlin να κάνει αυτό το βήμα.

 Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η διοργάνωση της ITB Berlin ως προσωπική εκδήλωση ξανά στη γερμανική πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς, ο κλάδος χρειάζεται προσανατολισμό, έμπνευση και διάλογο. Με το συνέδριο και την Digital Business Day που μεταδίδονται σε ζωντανή ροή, καθώς και τις νέες περιφερειακές ταξιδιωτικές εκδηλώσεις μας κατά τη διάρκεια του έτους, προσφέρουμε στον κλάδο ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικού περιεχομένου και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες το 2022.

Τον Μάρτιο του 2023, η ITB Berlin, θα επιστρέψει ξανά με μια δια ζώσης εκδήλωση. Η ITB Berlin 2023 θα ανοίξει στις 8 Μαρτίου και σύμφωνα με τις επιθυμίες όλων των παραγόντων της αγοράς θα πραγματοποιηθεί στους εκθεσιακούς χώρους του Βερολίνου”.

Πηγή:Money - Tourism.gr