Στοχευμένες ενέργειες προβολής της Πάτμου στο εξωτερικό

TOURISMOS KINA

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο επαγγελματικό Βρετανικό κοινό παρουσιάστηκε διαδικτυακά ο Δήμος Πάτμου στο πλαίσιο της στοχευμένης πρωτοβουλίας του δραστήριου Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας που σε συνεργασία με το καθιερωμένο δίκτυο TTG διοργάνωσαν σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και trainings.

Το «TTG GREECE FESΤ» ανέδειξε το τουριστικό «προϊόν» της Ελλάδας και υλοποιήθηκε μεταξύ 23-27/05/22, στην ειδικά διαμορφωμένη για την Ελλάδα, πλατφόρμα. Στη σημαντική δράση συμμετείχαν δεκάδες τουριστικοί πράκτορες, product managers και Tour Operators από όλες τις γεωγραφικές περιοχές του Ην. Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία) και την Ιρλανδία. 

Τον Δήμο Πάτμου εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Καμαράτος που παρουσίασε τον προορισμό και τις δυνατότητες του ως προς τις ειδικές μορφές τουρισμού, την κρουαζιέρα και το εύρος τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Πάτμο. Σημειώνεται πως ο Δήμος Πάτμου ήταν ένα εκ των ολιγάριθμων Δήμων της Ελλάδας και μάλιστα εκ των ελάχιστων από το Νότιο Αιγαίο που διασφάλισαν την παρουσία τους στη σημαντική εκδήλωση. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν οι δημοσιογραφικές αποστολές με πρωτοβουλία του Δήμου και της Επιτροπής Τουρισμού.

 

Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στην Πάτμο, έμπειρη ταξιδιωτική συγγραφέας και δημοσιογράφος που αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα της παγκοσμίου φήμης Γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, ενώ τις ημέρες αυτές θα βρίσκονται στο νησί της Αποκάλυψης οι δημοφιλείς influencers Ελληνίδες Σοφία και Μαριάννα Ερωτοκρίτου "Greek Twins" http://www.greektwins.gr./ που προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα social media της Κίνας, μέσα από τα ταξιδιωτικά τους project. Πρόσφατα μάλιστα το Υπουργείο Τουρισμού τις είχε ανακηρύξει επίσημα "Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα".

 

Οι κύριες Ερωτοκρίτου διαθέτουν συνεργασία με τον weixin, το αντίστοιχο Facebook της Κίνας για την προβολή Ελληνικών τουριστικών προορισμών και έχουν την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας. Επιπλέον σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προηγήθηκε η φιλοξενία δημοσιογράφων από το καθιερωμένο ταξιδιωτικό περιοδικό «Διακοπές» που θα δημοσιεύσει αφιέρωμα για τον προορισμό στο επόμενο διάστημα. «Δεν επαναπαυόμαστε πατά τις αισιόδοξες προβλέψεις για την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Σε συνεννόηση με την Επιτροπή Τουρισμού εντοπίζουμε νέες ευκαιρίες προβολής και αναδεικνύουμε την Πάτμο σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από διαφορετικές σύγχρονες δράσεις», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουτούζος.

 
Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί τον κ Γιάννη Καμαράτο που σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο ανέλαβε την εκπροσώπηση του προορισμού στο σημαντικό διαδικτυακό σεμινάριο. Επίσης θερμές ευχαριστίες αποδίδονται από τον Δήμο και την Επιτροπή τουρισμού στα ξενοδοχεία Skala Hotel και Chris Hotel, στα εστιατόρια Παντελής, Τρεχαντήρι και Κτήμα Πέτρα καθώς και στη Blue Star Ferries για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη φιλοξενία των δημοφιλών influencers και των Ελλήνων δημοσιογράφων αντίστοιχα.