H ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ εκθέτει στην Kapopoulos Fine Arts 13- 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

alexandra kotzamani Επίκεντρο της δουλειάς της Αλεξάνδρας Κοτζαμάνη είναι ο άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα ο βαθύς εσωτερικός του κόσμος. Επηρεασμένη από τις σπουδές που έχει κάνει και στην ψυχολογία, ζωγραφίζει πρόσωπα, οικεία και μη, των οποίων οι χαρακτήρες και τα συναισθήματα της κινούν το ενδιαφέρον. Έτσι, σκοπός της δεν είναι η ρεαλιστική απεικόνιση των εξωτερικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων που επιλέγει, αλλά η αποτύπωση του εσωτερικού τους ψυχισμού, κυρίως μέσα από την έκφραση των ματιών τους.

 

Η ίδια λέει:

“ Στην προσπάθειά μου να έρθω πιο κοντά στον άνθρωπο, ήρθα πιο κοντά στην φύση. Κι έτσι θυμήθηκα κάτι που σαν παιδί ήξερα, ο άνθρωπος είναι φύση. Όμως, όλο και περισσότερο απομακρύνεται από αυτήν. Με συνέπεια να γίνει κάποιος άλλος. Η ανισορροπία που έχει δημιουργήσει αυτό στην ανθρωπότητα, φέρνει όλων των ειδών τις καταστροφές. Το θηλυκό, που κινεί τα νήματα της ζωής, ξέχασε την σημαντικότητα της ύπαρξης. Ενώ, το αρσενικό υπόκυψε στην δύναμη και στην δόξα. Η απληστία μας ισοπεδώνει όλους.
Η Αλεξάνδρα Κοτζιαμάνη, από την ηλικία των 13 χρόνων, έζησε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε στο Bryam Shaw School of Art. Παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής στο Wimbledon School of Art.

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2011 -Booze ‘Light Boxes΄
2010 -Μακεδονικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη
2009 - ΖΗΤΑ Μ Θεσσαλονίκη
2004 -Art Athina, Millefiori Art Space
2003 - Sotheby’s Auction House, Greek art fundraiser event London
2003 – ‘ME Myself and I’ Centre for Contemporary Art, Rethymno, Crete
2001 - ‘6 Rooms’ Kappatos Gallery, Athens

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ
2007- ΖΗΤΑ Μ Θεσσαλονίκη
2005- ‘Work on Nature’ ORLOF Spetses Greece
2004 - ‘Recent Paintings’, Millefiori art space, Athens