Με περηφάνεια για την Ελλάδα μας.

25 MARTIOU                                                                       

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

 

Με λαμπρότητα και ελληνική περηφάνεια γιορτάστηκε η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και της 195ης επετείου από την κήρυξη της Επανάστασης του 21 στο νησί μας , το διήμερο Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ομιλίες με θέμα την ιστορική σημασία της Επανάστασης του 1821 από δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Ώρα 11:15.Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές:α)της Πατμιάδος Σχολής και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας στην προτομή του Εμμ. Ξάνθου στη Χώρα, β) Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στο Ηρώων Κάμπου.
Ώρα 12:00. Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Πάτμου στην προτομή του Εμμ. Ξάνθου στη Σκάλα – Πάτμου.
Ακολούθησε μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας του νησιού στο κεντρικό δρόμο της Σκάλας .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
11.30 π.μ. έγινε η Επίσημη Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με την παρουσία των αρχών της Πάτμου και του επάρχου της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρου. Μετά την δοξολογία τη εκφώνηση του πανηγυρικού έκανε ο καθηγητής Φυσικής του Γενικού Λυκείου Πάτμου κ. Κολιγκιώνης Ευάγγελος.

Στη συνέχεια στο μνημείο του αγωνιστή και πρωτεργάτη της Φιλικής Εταιρείας Εμμ. Ξάνθου όπου φυλάσσονται και τα οστά του πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Δήμαρχο,τον έπαρχο περιφερειιακής ενότητας Καλύμου, το Διοικητή του ΤΕ, Διοικητή του Α.Τ. Πάτμου και Λιμενάρχη Πάτμου.Ακολούθησε Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην πλατεία Εμμανουήλ Ξάνθου, όπου ήταν κατάμεστη από κόσμο.