Οι φούρνοι μας, η Λαμπρή και οι λαμπροκουλούρες

STOUKAS LAMPROKOULOURA3H Ανάσταση ή Λαμπρή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Τη δική της ατμόσφαιρα και τις δικιές της μυρωδιές. Τις λαμπριάτικες μυρωδιές.


Μεταξύ αυτών και τις μυρωδιές που προέρχονται από τις μυρωδιές των φούρνων που ψήνουν τα λαμπροκούλουρα και τις λαμπροκουλούρες  και τα γλυκά της Ανάστασης.
Μια επίσεκψη στους φούρνους μας ΚΟΥΜΑΝΗΣ (Γιώργιος Στούκας) ΧΑΡΗΣ και ΦΕΓΓΑΡΟΣ και λίγες φωτογραφίες,   δίνουν την γλυκειά και μυρωδάτη πασχαλινή εικόνα του  τι μπορούμε να αγοράσουμε τις μέρες αυτές για το σπίτι, τους συγγενείς και τους φίλους.

 

Ξεχωρήσαμε από τον ΚΟΥΜΑΝΗ (Γιώργος Στούκας) τις νόστιμες πλεξουδωτές λαμπροκουλούρες, τα κουρκουδιαλάκια με το κόκκινο αυγό στο στόμα, τα  ταχινοκούλουρα  και τα κουλούρια από ρακί,ανάμεσα στα 20 είδη κουλούρια που παράγει και έχει στη βιτρίνα του. Τις πατινιώτικες τυρόπιτες, το σχινοκέικ και το σχινόψωμο καθώς επίσης και το μυρωδάτο ψωμί από ζύμι άρτου. 

Από τον ΧΑΡΗ ξεχωρήσαμε την στρογγυλή πλεξουδωτή λαμπροκουλούρα με 2 κόκκινα αυγά και την πλεξίδα με ένα αυγό. Επίσης τα πολλά είδη κουλουριών τις πατινιώτικες τυρόπιτες με μπατούδο, το αμυγδαλωτό σύκου με ξηρούς καρπούς και τα αμυγδαλωτά  με γεύση τραντάφυλλου. Και όπως πάντα δίπλες και όλα τα είδη παραδοσιακού πουγκιού. 

Από τον ΦΕΓΓΑΡΟ  πλεξουδωτές λαμπροκουλούρες  με ένα και περισσότερα κόκκινα αυγά, εξαιρετικής γεύσης  λαμπριάτικη τυρόπιτα Πάτμου,  πολλών ειδών κουλούρια, κρουασάν και ντόνατς διαφόρων γεύσεων.

Όλα τα καλά της Λαμπρής στους φούρνους ΦΕΓΓΑΡΟΣ - ΚΟΥΜΑΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΥΚΑΣ) και ΧΑΡΗΣ.   

  XARHS LAMPROKOULOURA

-XARHS-LAMPROKOULOURA.jpg -XARHS-LAMPROKOULOURA3.jpg FEGAROS-LAMBROKOULOURA.jpg

FEGAROS-diafora2.jpg FEGAROS-diafora3.jpg STOUKAS-LAMPROKOULOURA.jpg

STOUKAS-LAMPROKOULOURA2.jpg STOUKAS-LAMPROKOULOURA3.jpg amigdaloto-me-syko.jpg