Mr Βrainwash - ERRO - Στάθης Αλεξόπουλος-VALERIO ADAMI στην gallery Kapopoulos

                                                                                                                                                                                                           

 

 

KAPOPOULOS 2017 5jpgH Gallery KAPOPOULOS είναι το νέο κόσμημα της Πάτμου. Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα   στην Χώρα κοντά στην πλατεία της Αγίας Λεσβιάς.
Μια ξενάγιση στους χώρους της gallery μας φέρνει κοντά σε καταξιωμένους εικαστικούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης
Συναντάμε τον Mr Βrainwash ψευδώνυμο του Thierry Guetta. Ο κ. Brainwash χρησιμοποιεί διάσημες καλλιτεχνικές και ιστορικές εικόνες, όπως οι Albert Einstein, Charlie Chaplin, Andy Warhol, Kate Moss και Mickey Mouse και τις μεταβάλλει με σημαντικούς τρόπους.
Η τέχνη του κ. Brainwash συγχωνεύει ιστορικές ποπ εικόνες με εικόνες σύγχρονης ποπ κουλτούρας για να δημιουργήσει ένα εμπορικό σήμα Pop Art μοναδικά δικό του, θεωρούμενο ως «γκράφιτι υβρίδιο». Το υβριδικό στυλ γκράφιτι είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους συλλέκτες.

Συναντάμε επίσης τον γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλο. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς και σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής.
Η δουλειά του συνδέει το παρελθόν με το παρόν φέρνοντας κοντά τις έννοιες του χρόνου και της τέχνης.

Συναντάμε επίσης τον VALERIO ADAMI αρχικά εξπρεσιονιστή, και αργότερα με στύλ ζωγραφικής που θυμίζει τον γαλλικό cloisonnism. 

Στη δεκαετία του 1970, ο ADAMI ιάρχισε να ασχολείται με την πολιτική στην τέχνη του και ενσωμάτωσε θέματα όπως η σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία και η μυθολογία.

Συναντάμε επίσης τους εικαστικούς ERRO, BENJAMIN SPARK , KOSTI GEORGIOU, GEORGE VORRES, PAVLO DIONYSSOPOULO  και πολλούς  άλλους. 

KAPOPOULOS-2017-1.jpg KAPOPOULOS-2017-10.jpg KAPOPOULOS-2017-11.jpg

KAPOPOULOS-2017-2.jpg KAPOPOULOS-2017-3.jpg KAPOPOULOS-2017-4.jpg

KAPOPOULOS-2017-5jpg.jpg KAPOPOULOS-2017-6.jpg KAPOPOULOS-2017-7.jpg

KAPOPOULOS-2017-8.jpg KAPOPOULOS-2017-9.jpg