Black Friday: Αυτά δεν πρέπει να κάνετε στις αγορές σας

BLACK FRIDAYΟδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλείς αγορές την Black Friday έδωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε στις παγίδες που κρύβουν για τους καταναλωτές διάφορες ιστοσελίδες που περιέχουν υποτιθέμενες προσφορές.

Εξήγησε ότι η πλέον ασφαλής μέθοδος είναι οι αγορές να γίνονται από γνωστές εταιρίες και όχι από ιστοσελίδες αγνώστου προελεύσεως.

 «Ο καταναλωτής θα πρέπει πριν ξεκινήσει τις αγορές του να ψάξει να βρει αν υπάρχουν σχόλια και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αυτή είναι μια ασφαλής μέθοδος για να προφυλαχθούμε», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα προπληρωμένη κάρτα και όχι την πιστωτική τους ώστε να μην χάσουν πολλά χρήματα στην περίπτωση που παγιδευτούν.

Αν πάντως πέσουν θύματα επιτηδείων τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν είναι τα εξής:

Να τηλεφωνήσουν στην τράπεζα τους ώστε να μπλοκάρει η κάρτα τους.
Να απευθυνθούν στον Συνήγορο του Καταναλωτή για να κάνουν καταγγελία.
Να απευθυνθούν στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλείνοντας, ο κ. Σφακιανάκης προέτρεψε τους καταναλωτές να μην παρασύρονται από μεγάλες προσφορές διότι έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο και να αγοράσουν προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται.

Τέλος και στην περίπτωση των αγορών από το διαδίκτυο κάλεσε τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν τα μηνύματα που έχουν μπει στην κατηγορία «Ανεπιθύμητα».

Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/Black-Friday-ayta-den-prepei-na-kanete-stis-agores-sas/3147049/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification