Η Πάτμος στην “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες

SALONDESVACANCESΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής τουριστικής προβολής που εφαρμόζει, συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 1-4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Στην έκθεση και στο περίπτερο της περιφέρειας θα συμμετέχει και η Πάτμος, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Παντάλης φίλος της Πάτμου και σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης. H “Salon des Vacances”, όπου θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στο Βέλγιο. Τιμώμενος προορισμός στο περίπτερο του ΕΟΤ θα είναι το νησί της Καρπάθου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του προορισμού στο κοινό της έκθεσης, ενώ παρουσιαστούν και τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Η περιφέρεια επίσης θα συμμετέχει στην 24η ετήσια διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ το διάστημα από 6 έως 7 Φεβρουαρίου 2018. Η IMTM είναι η επίσημη επαγγελματική έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ. Προσελκύει την παγκόσμια και τοπική τουριστική βιομηχανία ενώ συγκεντρώνει εκθέτες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε πτυχή της τουριστικής αγοράς.

Περιλαμβάνει workshops, σεμινάρια και συνεντεύξεις τύπου. Αποτελεί συνεπώς, τον ιδανικό τόπο δικτύωσης και σύναψης νέων συμφωνιών-συνεργασιών.
Στις συγκεκριμένες τουριστικές εκθέσεις, η Περιφέρεια συμμετέχει μέσω του ΕΟΤ. Στόχος η προσέγγιση των βασικών τροφοδοτριών τουριστικών αγορών και η ενδυνάμωση της θέσης των νησιών σε αυτές με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικών προϊόντων που διαθέτουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου.