ΕΡΕΥΝΑ: Προβλέψεις για γρήγορη ανάκαμψη των κρατήσεων και του Τουρισμού, από το MMGY Travel Insights


itb berlin 2015 640x426

Πιο γρήγορα από ότι προβλέπεται ενδέχεται να ανακάμψει ο τουρισμός σύμφωνα με τον CEO της MMGY Travel Insights, Clayton Reid. Προς το παρόν οι τουρίστες βρίσκονται στη φάση του φόβου λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αλλά μέσω της κατανόησης και της δράσης θα οδηγηθούν στο τελευταίο σκαλοπάτι της αντιμετώπισης της κρίσης, η οποία είναι η λογική συμπεριφορά.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας, μόνο το 31% των ταξιδιωτών θα ακυρώσει της κρατήσεις, ενώ οι αλλαγές κρατήσεων προβλέπεται να αυξάνονται με το πέρασμα των ημερών. Τουλάχιστον το 16% των συμμετεχόντων θα είναι σταθεροί ταξιδιώτες, μια ομάδα δηλαδή που φαίνεται να μην επηρεάζεται τόσο εύκολα από τις κρίσεις.

Δε χρειάζεται επομένως να προσελκύσετε τους ταξιδιώτες, αλλά να τους αφήσετε να επιστρέψουν από μόνοι τους σε εσάς, επισημαίνει η έρευνα. Λόγω των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής εξαιτίας της παρόρμησης, ενδέχεται μάλιστα να μην έχουν μεγάλες βλέψεις σχετικά με τις μειώσεις τιμών.

Οι τάσεις μέχρι και το τελευταίο τετράμηνο του 2020 αναμένεται να είναι οι εκ του σύνεγγυς συναντήσεις, οι επισκέψεις σε νέα μέρη, οι κρουαζιέρες, η κοινωνικοποίηση σε εστιατόρια και η βελτίωση της προσωπικής υγιεινής.

Άλλη μια αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά αναμένεται να είναι η επιστροφή των τουριστών στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα online travel agencies, με τα δεύτερα να έχουν ένα προβάδισμα λόγω των οικονομικότερων προτάσεων και της διαφάνειας των τιμών

 Πηγή: https://money-tourism.gr