Σε Πάτμο και Λέρο ο Βασίλης Κικίλιας.

KIKILLIAS LEROS της Σμαράγδας Μουλιάτη

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευρισκόμενος στην Πάτμο για μίνι διακοπές με την σύζυγο του κα. Τζένη Μπαλατσινού επισκέφθηκε την Παρασκευή αιφνιδιαστικά σύμφωνα με πηγές το Κέντρο υγείας Πάτμου και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Αντώνης Γαμπιέρης.

Την Κυριακή συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Λευτέρη Πέντε και γιατρούς του Κ.Υγείας Πάτμου. Στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Γαμπιέρης διότι δεν προσεκλήθη όπως πληροφορηθήκαμε.

Στον κ. Κικίλια αναφέρθηκαν και επιδόθηκαν τα προβλήματα του Κ.Υγείας Πάτμου υπογεγραμμένα από τους γιατρούς του Κ.Υ. :

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Υγείας
κ. Κικίλια Βασίλειο
Ανάγκες Κέντρου Υγείας Πάτμου

Α. Πάγιο αίτημα μας είναι η αλλαγή Οργανογράμματος για το οποίο σας παραθέτουμε και πρόταση
Β. Ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό
1. Τέταρτη θέση Ιατρού Υπηρεσίας Υπαίθρου
2. Μικροβιολόγος
3. Ακτινολόγος
4. Γενικός Ιατρός
5. Η Τρίτη θέση ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου που καταλαμβάνεται από την ιατρό Στρατήλα Ειρήνη να αποδεσμευτεί είτε μετατρέποντας τη θέση της κυρίας Στρατήλας σε προσωποπαγή, είτε καταλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Ιατρού.
6. Οδοντίατρος
7. Τρείς (3) Νοσηλευτές-τριες
8. Τρείς (3) Οδηγούς Ασθενοφόρου
9. Μία (1) Παρασκευάστρια Βιολογικών Εργαστηρίων
10. Μία (1) Κοινωνική Λειτουργό
11. Δύο (2) Καθαριστές-στριες
Γ. Ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό
1. Φορητό Ακτινολογικό
2. Αναρρόφηση Οδοντιατρείου
3. Σετ διασωλήνωσης i-gel
4. Μηχάνημα για μοριακά τεστ ανίχνευσης Covid-19 στο νησί
5. Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)
6. Να επισκέπτεται ιατρός μια φορά την εβδομάδα το νησί των Αρκιών
7.Να μεταβεί στο νησί ομάδα του ΕΟΔΥ (ένας ιατρός & δύο νοσηλευτές) για έλεγχο Covid 19 κατά τους θερινούς μήνες ή σε περίπτωση κρουσμάτων και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Οι Ιατροί του ΚΥ Πάτμου

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας του αναφέρθηκε και από τον κ. Δήμαρχο το κλείσιμο του ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  και με επί τόπου ενέργειες επιτεύχθηκε το άνοιγμα του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι  στην συνάντηση της Παρασκευής στο Κ.Υ. Πάτμου υπήρξε μία έντονη αντιπαράθεση του κ. Υπουργού με τον ιατρό Παθολόγο και συνδικαλιστή κ. Γιώργο Τσουκαλά,γιατί όταν ο τελευταίος του ζήτησε  την επαναφορά των κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές που διεκόπησαν τα τελευταία χρόνια  υπουργός αντέδρασε έντονα στον κ. Τσουκαλά λέγοντας του να μη κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Με σένα θα τα πούμε άλλη στιγμή.

Μετά το τέλος της σύντομης συνάντησης ο κ. υπουργός είχε μία ολιγόλεπτη κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσουκαλά που είναι και ο επιστημονικός διευθυντής του κέντρου υγείας.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ το Κέντρο υγείας ενημερώνει συχνά το κοινό της εφημερίδας με δελτία τύπου, εν τούτοις δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους να βρεθούν στη συνάντηση με τον υπουργό, έστω και αν ήταν αιφνιδιαστική όπως είπαν.

Σύμφωνα τώρα με το Δελτία Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας δεν αναφέρεται στην επίσκεψη του στο κέντρο υγείας Πάτμου ούτε στις συναντήσεις του. Αναφέρεται μόνο στην επίσκεψη του στη Λέρο με φωτογραφίες ως εξής:

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Λέρου, όπου συνομίλησε με τη Διοίκησή του, με φορείς του νησιού, με εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Γιάννης Ρίτσος έχει γράψει για τη Λέρο "πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος, με υπομονή και υπερηφάνεια".

Είναι πολύ σημαντική η νησιωτικότητά μας. Ήρθα σήμερα στο ακριτικό αυτό νησί για να δω το Νοσοκομείο του, να μιλήσω με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη Διοίκηση, το Δήμαρχο, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας.

Θα στηρίξουμε τη Λέρο με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάναμε εν μέσω κορονοϊού και κρίσης. Θέλουμε το νησί να έχει ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι.

Έχουμε στείλει εδώ ήδη 22 υγειονομικούς και θα ενισχύσουμε περαιτέρω το Νοσοκομείο.

Θεωρούμε ότι η ακριτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή, την αγάπη και τη στήριξή μας και αυτό κάνουμε».