Translate from Google

enfrdeitptrues

Αέρας χρυσού σκούφου στο PLEIADES. Ο Έκτορας Μποτρίνι τιμήθηκε με χρυσό σκούφο

 

xrisoi skoufoi winners

Το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι για τρίτη συνεχή χρονιά έλαβε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας  στην τελετή απονομής ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ 2017  τον οποίο μοιράστηκε με το «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.
Ο Έκτορας Μποτρίνι όπως είναι γνωστό ότι θα είναι ο κορυφαίος σεφ για την Πάτμο καθώς θα συνεργαστεί με το PLEIADES RESTAURANT POOL BAR στα πλαίσα του consulting που εφαρμόζει το managment του μεγάλου σεφ και θα αφορά την οργάνωση του μενού.
Η λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη «Μεγάλη Βρεταννία» που οργανώνει το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, σήμανε τη συμπλήρωση των 24 χρόνων του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας και συντόνισε την Αθήνα με την καυτή τάση της νέας βρετανικής κουζίνας σε μια βραδιά όπου το κέφι, τα χαμόγελα και η αισιοδοξία ήταν 24 καρατίων.
Χρυσοί Σκούφοι δόθηκαν σε συνολικά είκοσι τέσσερα εστιατόρια, με πέντε από αυτά να αποτελούν νέες εισόδους. Τρία από τα περσινά βραβευμένα εστιατόρια έχασαν τους Χρυσούς Σκούφους τους. Δέκα από τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια δημιουργούν ελληνική κουζίνα, δεκατέσσερα από αυτά βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας απέσπασαν συνολικά τριάντα τέσσερα εστιατόρια, ενώ φετινή καινοτομία του θεσμού ήταν το Βραβείο Κοινού.   

Αν ένα συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από το φετινό σαφάρι, είναι πως, παρά την οικονομική κρίση, το επίπεδο της γαστρονομίας στα καλά εστιατόρια διατηρείται υψηλό, ενισχυμένο από τη διαρκή άνοδο της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η απονομή στα δύο κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας (16,5/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι) έγιναν από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Αποτυπώνοντας σε αριθμούς το οδοιπορικό του 2016, ο κριτικός γεύσης του «αθηνοράματος» και βετεράνος των Χρυσών Σκούφων Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο οποίος συμπαρουσίασε τη βραδιά με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, έδωσε μια σειρά εντυπωσιακών στοιχείων. Για πάνω από 300 ημέρες 15.000 χιλιόμετρα και 3.000 ναυτικά μίλια διανύθηκαν και περίπου 6.000 πιάτα δοκιμάστηκαν σε αρκετές εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες από το βορειότερο άκρο της Μακεδονίας μέχρι τη νοτιότερη ακτή της Κρήτης και από τις παραλίες του Ιονίου μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

contact

Επισκεψιμότητα