Translate from Google

enfrdeitptrues

GASTRONOMIA

ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ: Χταπόδι με σαμιώτικο κρασί και φαβοκεφτέδες

ASLANHS PANTERLHSΤα νόστιμα νηστίσιμα:
Χταπόδι με κόκκινο λάχανο, σαμιώτικο κρασί και φαβοκεφτέδες
(από τον ex. chef Ασλάνη Παντερλή)

Περισσότερα...

«Δείπνο στα λευκά» συνοδεία Samos Grand Cru

eos web1Η νύχτα ντύθηκε στα «λευκά» και κράτησε για το τέλος τη γλυκιά, καλοκαιρινή και φρουτώδη ανάσα του Samos Grand Cru, του πολυαγαπημένου στην αγορά της Γαλλίας, κρασιού του Ε.Ο.Σ Σάμου!

Περισσότερα...

BOTRYS: Το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που στο μενού του έχει προϊόντα slow food

slowfoodΤο εστιατόριο BOTRYS είναι επίσημα το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί στο Μενού του,  τοπικά προϊόντα που έχουν συμπεριληφθεί στη Διεθνή κιβωτό της γεύσης Slow Food .

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο National Geographic Traveller Food Festival 2019 στο Λονδίνο

argyroΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.

Περισσότερα...

ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΤΟ TRY-GYRO ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

MPAKALIAROSΤο γνωστό μας με τα υπέροχα σουβλάκια και ψητά του TRY-GYRO στη Σκάλα, δίνει λύσεις και σε όσους νηστεύουν και ενδιαφέρονται για ποιοτικό νηστίσιμο σουβλάκι με θαλασσινά.

Περισσότερα...

Η ελληνική γαστρονομία “όχημα” για την ανάπτυξη

GASTRONOMIAΤέσσερις “πυλώνες” για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας ανέδειξαν οι εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε, στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία παραγωγής βοηθητικών υλών μαγειρικής Provil,

Περισσότερα...

Θανατηφόροι λαγοκέφαλοι η ψαριά ενός Συριανού ψαρά!

lagokefaloi 2Προβληματισμό προκαλούν στους ψαράδες οι όλο και πιο συχνές… εμφανίσεις του τοξικού και επικίνδυνου“λαγοκέφαλου” στα νερά που ψαρεύουν.

Περισσότερα...

TARSANAS. Ένα ταξίδι μοναδικό στις γεύσεις της γαστρονομίας μας

tarsanas 5Στο Διακόφτι, στο πιο όμορφο σημείο του καρνάγιο Patmos Marine δίπλα στη θάλασσα, λειτουργεί το καφέ-εστιατόριο TARSANAS πάνω σε ένα αληθινό σκαρί «αγγυροβολημένο» στη στεριά και ανάμεσα σε εντυπωσιακά παραδοσιακά ξύλινα σκάφη. 

Περισσότερα...

Ο Έκτορας Μποτρίνι κι αυτό το καλοκαίρι στο PLEIADES restaurant

pleiades botriniΆνοιξε την Κυριακή 20 Μαίου 2018 το εστιατόριο PLEIADES στα Σάψιλα. Είναι η δεύτερη χρονιά που η υπογραφή και η οργάνωση του μενού είναι του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Περισσότερα...

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ''

ELLADOS GEFSIΣτην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” συμμετέχει το Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 – με παραγωγούς τοπικών προϊόντων από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Περισσότερα...

Στο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου

Invitation NewΣτο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.Στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, με μεγάλο αριθμό εκθετών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 GASTRONOMIA EXPOTROFΕιδική εκδήλωση με θέμα το «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», στο πλαίσιο της έκθεσης.

Περισσότερα...

contact

Επισκεψιμότητα