GASTRONOMIA
«Δείπνο στα λευκά» συνοδεία Samos Grand Cru
Η νύχτα ντύθηκε στα «λευκά» και κράτησε για το τέλος τη γλυκιά, καλοκαιρινή και φρουτώδη ανάσα του Samos Grand Cru, του πολυαγαπημένου στην αγορά της Γαλλίας, κρασιού του Ε.Ο.Σ Σάμου!
BOTRYS: Το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που στο μενού του έχει προϊόντα slow food
Το εστιατόριο BOTRYS είναι επίσημα το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί στο Μενού του, τοπικά προϊόντα που έχουν συμπεριληφθεί στη Διεθνή κιβωτό της γεύσης Slow Food .
Το Εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ δυναμικά με τον Χριστόδουλο στην Πάτμο
Συνέντευξη στη Σμαράγδα Μουλιάτη
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο National Geographic Traveller Food Festival 2019 στο Λονδίνο
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε μαζί με τον ΕΟΤ στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.
ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΤΟ TRY-GYRO ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ
Το γνωστό μας με τα υπέροχα σουβλάκια και ψητά του TRY-GYRO στη Σκάλα, δίνει λύσεις και σε όσους νηστεύουν και ενδιαφέρονται για ποιοτικό νηστίσιμο σουβλάκι με θαλασσινά.
Η ελληνική γαστρονομία “όχημα” για την ανάπτυξη
Τέσσερις “πυλώνες” για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας ανέδειξαν οι εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε, στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία παραγωγής βοηθητικών υλών μαγειρικής Provil,
Θανατηφόροι λαγοκέφαλοι η ψαριά ενός Συριανού ψαρά!
Προβληματισμό προκαλούν στους ψαράδες οι όλο και πιο συχνές… εμφανίσεις του τοξικού και επικίνδυνου“λαγοκέφαλου” στα νερά που ψαρεύουν.
TARSANAS. Ένα ταξίδι μοναδικό στις γεύσεις της γαστρονομίας μας
Στο Διακόφτι, στο πιο όμορφο σημείο του καρνάγιο Patmos Marine δίπλα στη θάλασσα, λειτουργεί το καφέ-εστιατόριο TARSANAS πάνω σε ένα αληθινό σκαρί «αγγυροβολημένο» στη στεριά και ανάμεσα σε εντυπωσιακά παραδοσιακά ξύλινα σκάφη.
Ο Έκτορας Μποτρίνι κι αυτό το καλοκαίρι στο PLEIADES restaurant
Άνοιξε την Κυριακή 20 Μαίου 2018 το εστιατόριο PLEIADES στα Σάψιλα. Είναι η δεύτερη χρονιά που η υπογραφή και η οργάνωση του μενού είναι του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ''
Στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση” συμμετέχει το Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 – με παραγωγούς τοπικών προϊόντων από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Στο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου
Στο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου.Στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, με μεγάλο αριθμό εκθετών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Ειδική εκδήλωση με θέμα το «Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», στο πλαίσιο της έκθεσης.
Διαγωνισμo;i της περιφέρειας για τον υποψήφιο Ευρωπαίο νέο σεφ
Μέσα από γαστρονομικούς διαγωνισμούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα επιλέξει τον υποψήφιο Ευρωπαίο Νέο Σεφ για το 2017, που θα την εκπροσωπήσει στη Βαρκελώνη.
Τα εστιατόρια που παρουσίασαν την κουζίνα τους στο 9ο Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης Αιγαίου
της Σμαράγδας Μουλιάτη
Τα εστιατόρια στην Πάτμο ανέβασαν πολύ τον πήχυ. Η παράδοση και η γαστρονομική τάση στο μενού, παντρεύονται εεκπλητικά με την ποιότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών, το σέρβις και την μεγάλη επιλογή πιάτων.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ. Η ελληνική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο.
της Σμαράγδας Μουλιάτη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και λοιπές δράσεις) 19 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2017.
Το εστιατόριο ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ προσέφερε ένα τραπέζι σε 15 άτομα που ήταν προσκεκλημένοι της οργάνωσης του Φεστιβάλ Γεύσης .
Το εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ στα 100 κορυφαία της Ελλάδας
της Σμαράγδας Μουλιάτη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και λοιπές δράσεις) 19 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2017.
Το εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ προσέφερε όπως σε κάθε διοργάνωση ένα τραπέζι στα 20 άτομα συντελεστές (γευσιγνώστες, ομάδα Αμυρά με δημοσιογράφους) που ήταν προσκεκλημένοι της οργάνωσης .
ΤΖΙΒΑΕΡΙ: Mεζεδοπωλείο - εστιατόριο με ξεχωριστή προσωπικότητα.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ(9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και λοιπές δράσεις) 19 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2017 που οργάνωσαν η εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και η ΜΚΕ Αποκάλυψη.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Το Χθες και το σήμερα της γεύσης
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ(9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ) 19 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2017
Εστιατόριο ΒΟΤΡΥΣ: Η επιμονή στην παράδοση και στην ποιότητα.
Σε ένα νησί σαν την Πάτμο που η καρδιά του κτυπά παραδοσιακά προσκαλεί και προκαλεί το εστιατόριο Βότρυς. Το όνομά του είναι από το αρχαίο όνομα της περιοχής.