Τα εστιατόρια που παρουσίασαν την κουζίνα τους στο 9ο Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης Αιγαίου
της Σμαράγδας Μουλιάτη
Τα εστιατόρια στην Πάτμο ανέβασαν πολύ τον πήχυ. Η παράδοση και η γαστρονομική τάση στο μενού, παντρεύονται εεκπλητικά με την ποιότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών, το σέρβις και την μεγάλη επιλογή πιάτων.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Στο 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου στα πλαίσια της εβδομάδας γαστρονομίας και λοιπές δράσεις , εστιατόρια της Πάτμου, παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα της κουζίνας τους με συνταγές που συναντάμε στην πατινιώτικη γαστρονομική παράδοση. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα δουν να μιλήσουν με όσους από τους επαγγελματίες ήταν εκεί για τις συνταγές και για ότι άλλο έδειχναν ενδιαφέρον. Μετά όλα πήγαν στο μπουφέ και στα πιάτα των επισκεπτών.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ . Το εστιατόριο Φλοίσβος βρίσκεται μεταξύ Γροίκου και Πέτρας και είναι από τα παλιότερα στην περιοχή. Είναι υπερυψωμένο με υπέροχη βεράντα και θέα τον κόλπο του Γροίκου, την Καλικατσού και το Τραονήσι. Από κει μπορεί να δει κανείς την ωραιότερη πανσέληνο. Στο φεστιβάλ το εστιατόριο παρουσίασε το must πιάτο του ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, που είναι μοναδικό. Φλοίσβος τηλέφωνο 2247031380
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΘΕΟΝ. Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο του Γιάγκου Σημαντήρη στην Χώρα που ψήνει μπροστά σας το φρέσκο χταπόδι και μαγειρεύει πάνω στις συνταγές του πατέρα του και της μητέρας του, αποτελεί ένα ιστορικό μαγαζί της Χώρας . Στο τραπέζι των επαγγελματιών παρουσίασε τα υπέροχα ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ του. Τηλέφωνο 2247031226
ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΦΕ. Το Μόστρα καφέ εκτός από επιτυχημένο καφέ είναι και σούσι μπαρ. Οι φαν του σούσι το έχουν κάνει στέκι τους. Στο 9ο Φεστιβάλ Γεύσης παρουσίασε την γλυκειά δημιουργία "ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ" από τα χέρια της Ευτυχίας Τσαμπαλάκη. Τηλέφωνο 2247034303
ΠΑΝΤΕΛΗΣ το καθαρά ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο παραχώρησε ένα σερβιτόρο για τις ανάγκες του 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ . Στο τραπέζι ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ παρουσίασε το υπέροχο ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. τηλέφωνο 2247031230
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ. Ο Πάτμιος παραγωγός - μελισσοκόμος ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ παρουσίασε το ΜΕΛΙ που παράγει και προτιμάται από τους λάτρεις της υπέροχης αυτής τροφής γιατί είναι Βιολογικό και πάντα φρέσκο. Τηλέφωνο +306948544095
ΒΟΤΡΥΣ. Το εστιατόριο Βότρυς στη μαρίνα της Σκάλας Πάτμου παρουσίασε στο τραπέζι των επαγγελματιών τα εκπληκτικά πιάτα του ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ- ΣΗΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΓΑΥΡΟ. Τηλέφωνο +30698807376.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ. To εστιατόριο ΒΑΓΓΕΛΗΣ στην πλατεία αγίας Λεσβιάς στη Χώρα. Παρουσίασε τα πιάτα του ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
AIGAION ESTI. Το εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία Αγίου Θεολόγου Σκάλας παρουσίασε τα πιάτα του ΚΕΜΠΑΜΠ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ. ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ. Μπορείτε ν αφάτε σοτν εσωτερικό του χώρο αλλά και στα τραπεζάκια πάνω σητ θάλασσα. τηλέφωνο 2247034188
Επίσης, τα εστιατόρια για τα οποία γράψαμε αναλυτικά,
ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ παρουσίασε τους μοναδικούς παραδοσιακούς ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ , ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΡΟΛΛΑ
PLEIADES ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ
ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ DIJON