Translate from Google

enfrdeitptrues

Ανοίγει το μεζεδοπωλείο ΠΛΕΥΣΙΣ στην παραλία του Γροίκου.

 

Σάββατο 4 Ιουνίου ανοίγει το Μεζεδοπωλείο ΠΛΕΥΣΙΣ, το γνωστό από πέρυσι για τις γεύσεις και την ελληνική νησιωτική ατμόσφαιρα στην παραλία του Γροίκου.

 

Όλο το σκηνικό θυμίζει ταινία παλιού ελληνικού κινηματογράφου εξ ου και οι παλιοί ντενεκέδες φέτας, που έχουν μετατραπεί σε γλάστρες για μαϊντανό και βασιλικό. Μπροστά σου η μικρή τσιμεντένια προβλήτα, οι τοπικοί ψαράδες με τις βάρκες τους ξεμπλέκουν τα δίχτυα για την επόμενη ψαριά. Παρέα ο γλάρος-μασκότ του Γροίκου. Και για μουσική σε χαμηλή ένταση αυθεντική ελληνική μουσική, από Πόλυ Πάνου και Στράτο Διονυσίου μέχρι Ελευθερία Αρβανιτάκη και Χάρις Αλεξίου. Κι αν θέλεις φρέσκο ψάρι οι σερβιτόροι σε πηγαίνουν στη βιτρίνα για να το διαλέξεις μόνος σου και στο μαυροπίνακα κοιτάς τα πιάτα της ημέρας γραμμένα με κιμωλία.

Μετά την παραγγελία, στο τραπέζι σου θα προσγειωθούν όλα τα καλούδια της ελληνικής και ντόπιας παραγωγής. Αυθεντικές γεύσεις που βασίζονται στην αγνότητα της πρώτης ύλης: κόκκινες, σαρκώδεις ντομάτες, μοσχοβολιστό ελαιόλαδο αναμειγμένο με κάπαρη, φρέσκα ζαρζαβατικά από τοπικούς μπαχτσέδες, που μια-δυο βόλτες στο τηγάνι αρκούν για να αποθεώσουν τον ουρανίσκο σου, θαλασσινοί μεζέδες για τσίπουρο κι ούζο, όπως καλαμαράκια, χταπόδι και παστό σκουμπρί, είναι μερικά από τις νοστιμιές του καταλόγου.
Στο «Πλεύσις», σε αυτό το ταβερνάκι της αλήθειας, που εκτός από εκλεκτά πιάτα σερβίρει και άπλετη θέα στο Τραγονήσι και στην «Καλικατσού», θα ζήσεις ξανά το ανέμελο καλοκαίρι των παιδικών σου αναμνήσεων.

Στο ΠΛΕΥΣΙΣ που τίποτα δεν έχει αλλάξει , την κουζίνα επιμελείται ο σεφ Χρήστος Ξεραξούδης με την ομάδα του.

 

 

contact

Επισκεψιμότητα