Translate from Google

enfrdeitptrues

Το εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ στα 100 κορυφαία της Ελλάδας

patmosτης Σμαράγδας Μουλιάτη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ (9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ και λοιπές δράσεις) 19 Ιουνίου έως 26 Ιουνίου 2017.
Το εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ προσέφερε όπως σε κάθε διοργάνωση ένα τραπέζι στα 20 άτομα συντελεστές (γευσιγνώστες, ομάδα Αμυρά με δημοσιογράφους) που ήταν προσκεκλημένοι της οργάνωσης .


Μεταξύ αυτών ο Γιάννης Δεβετζόλου κριτής γεύσης στα ΝΕΑ και η Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια γαστρονομικών εκπομπών στην τηλεόραση.
Ο μεν Γιάννης Δεβετζόλου έγραψε για πολλά εστιατόρια της Πάτμου στη σελίδα του στα ΝΕΑ. «Στην Πάτμο όπου και αν κάθησα, έφαγα πολύ καλά».
Για το εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟ  έγραψε: «Επισκέφτηκα τον Μπενέτο και δοκίμασα ένα μενού με έντονα τοπικό χαρακτήρα αλλά και πολλές διεθνείς γεύσεις που ικανοποιεί και τους πιο ιδιότροπους τουρίστες. Η φάβα του ήταν η καλύτερη που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου. Το μπαρ του εστιατορίου είναι από μόνο του ένα σημείο αναπαράστασης γεύσεων και αισθήσεων με τον μπαρτέντερ Γιάννη Μελιανό να κρατάει ψηλά τον πήχυ του fine drinking».
Η Ελένη Ψυχούλη στο ΟLIVE magazine μεταξύ των άλλων εστιατορίων έγραψε και για τον Μπενέτο:
* Ο Μπενέτος Ματθαίου είναι ο πρώτος που έφερε τη δημιουργικότητα στο νησί, το 1997. Το μποστάνι πάνω στο κύμα δίνει τα λαχανικά, οι ντόπιοι ψαράδες της ημέρας ψαριά, τα οικογενειακά κοπάδια το γάλα που ο Μπενέτος τυροποιεί σε μοναδικά τυριά που θα δοκιμάσεις στα σαγανάκια του. Πάνω στο κύμα και κάτω από το άγρυπνο μάτι της συζύγου και οικοδέσποινας Σούζαν, θα ξεκινήσεις με τα κοκτέιλ του Γ. Μελιανού, για να συνεχίσεις με αχινοσαλάτα, ντόπια φάβα με γαύρο μαρινάτο και καραμελωμένο κρεμμύδι, υπέροχο ντοματόρυζο, καρπάτσιο χταπόδι με κρίταμο, βλίτα στο φούρνο με τυρί και κρεμ μπρουλέ.
 Το εντυπωσιακό και πολύ κολακευτικό για το νησί μας είναι ότι τo εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ βραβεύτηκε ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το 2017. Τα βράβευσαν 100 celebrities σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 στην Τεχνόπολη.
Εστιατόριο ΜΠΕΝΕΤΟΣ Σάψιλα, τηλ. 22470 33089

 

contact

Επισκεψιμότητα