Επισκέψεις στον Αμπελώνα όλο το καλοκαίρι από έλληνες και ξένους οινογνώστες για να δοκιμάσουν τα κρασιά με το συμβολικό όνομα PATOINOS.
Αφιέρωμα στις επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στις σελίδες του τουριστικού οδηγού PATMOS PATMOSTIMES GUIDE 2024
Επισκέψεις πολλές στον Αμπελώνα , πραγματοποιούνται όλο το καλοκαίρι από φίλους οινογνώστες ,Έλληνες και επισκέπτες , που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά αυτό το πετυχημένο ελληνοελβετικής φιλίας πρότζεκτ και να δοκιμάσουν τα κρασιά με το συμβολικό όνομα PATOINOS.
Μετά τον τρύγο για το μαυροθήρικο τον Ιούλιο, περιμένουμε τη νέα σοδειά κρασιού του Αμπελώνα Patoinos.
Τις τελευταίες μέρες οινοπαραγωγοί από το Morges (Ελβετία), Pierre-Yves Maillard, Πρόεδρος της Ελβετικής Συνδικαλιστικής Ένωσης, Nicolas Bideau, Ελβετός διπλωμάτης Εξωτερικών Υποθέσεων, Anna Hofmann, πρώην Συνπρόεδρος του Slow Food Ελβετίας βρέθηκαν στον Αμπελώνα για να δοκιμάσουν τα κρασιά μέσα στο φυσικό τους χώρο.
Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Πάτοινος Patoinos, Κτήμα αγρο-οικολογικο Domaine agro-écologique κ. Ιωσήφ Ζησιάδης και τους ξενάγησε γευσιγνωστικά και ουσιαστικά στο κτήμα .
Να σημειώσουμε ότι το Patoinos, Κτήμα αγρο-οικολογικο Domaine agro-écologique, είναι Κτήμα αγρο-οικολογικό που μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και ο αμελώνας με την καλλιέργεια του σταφυλιού και την παραγωγή κρασιού PATOINOS εφαρμόζεται η βιολογική καλλιέργεια και ήπιες πρακτικές π ώστε να προστατευτεί η βιοποικιλότητα και να μη διαταραχθεί το οικοσύστημα.
Το λευκό ΑΣΥΡΤΙΚΟ PATOINOS είναι διαφορετικό από της Σαντορίνης, γιατί γίνεται κατά τη ζύμωση με τα στένφυλα, κάτι που είναι πολύ τρέντ . Είναι λαμπερό και διαυγές κρασί . Τα αρώματα αποπνέονται στον ουρανίσκο σε νότες ορυκτές, φρουτώδεις , καραμέλας και μπαχαρικών .
Το κόκκινο ΜΑΥΡΟΘΗΡΙΚΟ είναι ένα από κρασιά στην Ελλάδα που είναι 100% μονοποικιλιακό.
Αποπνέει αρώματα πικάντικα και κόκκινων φρούτων. Είναι ένα κρασί που σερβίρεται φρέσκο και είναι ξεδιψαστικό για το καλοκαίρι.
Το ΑΣΥΡΤΙΚΟ orange γίνεται κι αυτό κατά τη ζύμωση με τα στέμφυλα. Αποπνέει αρώματα ξύλου, ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών και μια διακριτική τανίνη.
Οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν και τις τρεις ετικέττες κρασιού.