Translate from Google

enfrdeitptrues

Από τη Νέα Υόρκη στη Μόσχα και από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο, για να στηρίξει τον τουρισμό των νησιών μας

PERIFEREIA TOURISMOSΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ένας ζωντανός, δραστήριος οργανισμός, που εργάζεται εντατικά και βρίσκεται παντού
Από τη Νέα Υόρκη στη Μόσχα και από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο, με πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, μόνο την τελευταία εβδομάδα, η Περιφερειακή Αρχή προβάλλει και προωθεί διεθνώς τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της, στους τομείς του τουρισμού, της γαστρονομίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, παράλληλα με την προώθηση λύσεων στα τοπικά ζητήματα.

 

Ο τρόπος λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μιας Περιφέρειας που παρά τη σημαντική υποστελέχωσή της και τα εγγενή διοικητικά προβλήματα του θεσμού, ανεβάζει καθημερινά τον πήχυ, εργάζεται εντατικά σε όλα τα “μέτωπα” και τα πεδία δράσης και αρμοδιότητάς της, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και βρίσκεται παντού, από την μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση έως την τοπική γιορτή, αναδείχτηκε την τελευταία εβδομάδα, μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, εκτός και εντός συνόρων.
Σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη και στη Μόσχα, όπου προβάλλει και προωθεί τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της στους τομείς του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Στη Μόσχα, ειδικότερα, ανοίγει τις πύλες της από σήμερα και μέχρι τις 15 Μαρτίου, η 21η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού MITT, με την Περιφέρεια να συμμετέχει με 9 νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την ρωσική αγορά.
Στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει σήμερα στο φημισμένο James Beard Foundation, τη γαστρονομία των νησιών της και προβάλει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d' Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Μαζί τους και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017,
Μέσα στο Σαββατοκύριακο εξάλλου, ολοκληρώθηκε η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, η διεθνώς σημαντικότερη έκθεση τουρισμού, που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και στην οποία συμμετέχουν περί τους 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε με 22 νησιά στο περίπτερό της και με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, επικεφαλής της αποστολής και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, να επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικά θετικές προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν στο Νότιο Αιγαίο, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πλαίσιο της εντυπωσιακής και αισθητικά άψογης εικόνας που παρουσίασε η Περιφέρεια και έκανε για μια ακόμη φορά τη διαφορά, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών στο περίπτερό της.
Στις Βρυξέλλες , Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη, 7ηΜαρτίου, στην ειδική εκδήλωση για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την οποία οργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών.
Με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και την παγκόσμια αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019- συμμετείχε και φέτος στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2018, που πραγματοποιήθηκε από 10έως 12 Μαρτίου 2018 στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα. Στην έκθεση συμμετείχαν 27 παραγωγοί από 11 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ την έκθεση επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στον τομέα των μεγάλων, διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, τις οποίες στηρίζει και συνδιοργανώνει η Περιφέρεια με σκοπό να καταστούν αθλητικοί θεσμοί για το Νότιο Αιγαίο, την Κυριακή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, με μεγάλη επιτυχία το International Rhodes Grand Prix. Η διοργάνωση όρισε την έναρξη της θερινής περιόδου, καθώς στον αγώνα έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο. Οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες συνεχίστηκαν στις 9, 10 και 11 Μαρτίου με τον διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ρόδου (International Tour of Rhodes), ένα αγώνα ο οποίος αναβίωσε πέρυσι ύστερα από 14 χρόνια, χάρη στην ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με τους παραπάνω αγώνες, η Ρόδος έχει πλέον συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Διεθνούς Oμοσπονδίας Ποδηλασίας UCI.
Την Κυριακή, 11 Μαρτίου, στο χωριό Λάερμα της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τοπική "Γιορτή της Ελιάς" που δίνει ζωντάνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Την γιορτή στην οποία παρέστη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και πολλά στελέχη της περιφερειακής αρχής, στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως και δεκάδες άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις σε χωριά των νησιών, που βοηθούν στο να κρατηθούν ζωντανές μνήμες κι παραδόσεις.
Προωθώντας λύσεις στα τοπικά ζητήματα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και οι Έπαρχοι, Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, Τήνου Γιάννης Γιαγιάς, Μήλου Νίκος Βενάκης, Κέας Παναγιώτης Βιτάλης και Μυκόνου Στέλιος Μπρίγκος, είχαν την περασμένη Τετάρτη, 7 Μαρτίου, συνάντηση στο ΥΕΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου έθεσαν το θέμα της διασύνδεσης των Κυκλάδων, καθώς και της σύνδεσης της Μακεδονίας με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Επίσης, έθεσαν τα ζητήματα της παρουσίας, στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενός πυροσβεστικού σκάφους σε νησί των Κυκλάδων και του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κορθίου, στην Άνδρο, προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των μελετών και να προχωρήσει το έργο.

 

contact

Επισκεψιμότητα