Translate from Google

enfrdeitptrues

«Σάρωσε» η Ελλάδα στα ευρωπαϊκά World Travel Awards |

world tourism awardsΣτο ιστορικό κτήριο του Ζαππείου προσήλθαν οι σημαντικότερες προσωπικότητες του Τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη για να παραστούν στην Ευρωπαϊκή Τελετή της 25ης επετειακής διοργάνωσης των World Travel Awards 2018. O θεσμός των επονομαζόμενων και ως «Όσκαρ του Τουρισμού» ταξίδεψε στην Αθήνα, καθώς τη διοργάνωση της τελετής για το 2018 ανέλαβε η HotelBrain.


Tα World Travel Awards εμπιστεύτηκαν στην HotelBrain τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Τελετής τους μετά από τις συνεχόμενες βραβεύσεις της εταιρείας ως Κορυφαίας στο Management Ξενοδοχείων Ευρώπης & Ελλάδας (2015, 2016, 2017, 2018).

 

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς φαίνεται να ήταν η Ελλάδα καθώς μέσα από τις βραβεύσεις της επισφραγίστηκε το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους Κορυφαίους Τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Συγκεκριμένα στην Αθήνα απονεμήθηκε το βραβείο «Europe’s Leading City Break Destination 2018», στον ΕΟΤ το βραβείο «Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign» και στο Athens Convention Bureau του Δήμου Αθηναίων το βραβείο «Europe’s Leading City Tourist Board 2018».

Το παρών έδωσαν η Υπουργός Τουρισμού, Ε. Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κ. Τσέγας και ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, που παρέλαβαν τα αντίστοιχα βραβεία από τον CEO της HotelBrain, Κωνσταντίνο Ζήκο. Ως «Europe’s Leading Beach Destination» βραβεύτηκε η Πελοπόννησος, ως «Greece’s Leading Island Destination» τα νησιά του Σαρωνικού και ως «Europe’s Leading Tourist Attraction 2018» η Ακρόπολη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου, Ν. Νικολάκου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Ε. Δημοπούλου, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χ. Καρίμαλης, ο Δήμαρχος Τήνου, Γ. Σιώτος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γ. Ρέτσος, και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Α. Βασιλικός.

Η Αθήνα κορυφαίος προορισμός

Το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού World Travel Awards, που καθιστά την Αθήνα τον κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη το 2018 για τουρισμό πόλεως, παρέλαβε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην Τελετή Απονομής των βραβείων για την Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, την κορυφαία εκδήλωση του παγκόσμιου κύρους θεσμού, παρουσία ηγετικών εκπροσώπων και προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού και ταξιδίων.

H Υπουργός παρέλαβε το βραβείο Europe’s Leading City Break Destination 2018 από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο των World Travel Awards κ. Graham Cooke και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HotelBrain, διοργανώτριας εταιρείας της ευρωπαϊκής απονομής στην Αθήνα κ. Κωνσταντίνο Ζήκο. Αποτελεί σημαντική διάκριση και επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό και τον προορισμό της Αθήνας, που το υπουργείο Τουρισμού προώθησε και πρόβαλε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και εξασφάλισε με στρατηγικές συμφωνίες την ένταξή της Αθήνας στα προγράμματα τουρισμού πόλεως των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης.

H Aθήνα ξεχώρισε μεταξύ άλλων 13 υποψήφιων πόλεων: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μπέλφαστ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γενεύη, Λισαβόνα, Πόρτο, Αγία Πετρούπολη και Βενετία. Ο ΕΟΤ βραβεύτηκε ως ο Οργανισμός στην Ευρώπη, με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018.

Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ο οποίος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο πολυεπίπεδο πρόγραμμα που υλοποιεί η ο ΕΟΤ σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Τουρισμού και της Yπουργού κας Έλενας Κουντουρά, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας. Το βραβείο για την Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη , Europe’s Leading Tourist Attraction 2018, παρέλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η Έλενα Κουντουρά

Η Υπουργός Έλενα Κουντουρά, άνοιξε την φαντασμαγορική Τελετή Απονομής των βραβείων, στο Ζάππειο. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία, και στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική τουριστική οικονομία και στην τουριστική αγορά.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ισχυρή εικόνα και ζήτηση που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες και πρώτη επιλογή στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για αυθεντικές εμπειρίες και βιωματικά ταξίδια. Όπως επίσης και στη στοχευμένη πολιτική που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο με αποτέλεσμα η Αθήνα από σταθμός διέλευσης επισκεπτών στο παρελθόν να έχει σήμερα καταστεί και να ξεχωρίζει ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξίδια πόλεως και διαμονής 3-4 ημέρων, με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τις πληρότητες, τα έσοδα και τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Επισήμανε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που υποστηρίζει και προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγική επιλογή ξένων ομίλων για τουριστικές επενδύσεις. Τόνισε ακόμη τη συμβολή του ελληνικού ιδιωτικού τομέα με υψηλό επαγγελματισμό, στην παροχή υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και στη διαρκή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV-5 που κάλυπτε πανευρωπαϊκά την εκδήλωση, για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού. Ο Πάνος Παλαιολόγος Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος, δήλωσε: «Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση και επιβράβευση για όλους του Ελληνικούς φορείς και τους επαγγελματίες στον τομέα του Τουρισμού, που όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για να αναδείξουμε την Ελλάδα ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης».

Ο Ιδρυτής των World Travel Awards, Graham Cooke, δήλωσε: «Ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με την HotelBrain για τη διοργάνωση των WTA στην Αθήνα, η οποία τέθηκε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηνών. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και τη φιλοξενία σ’ αυτή την υπέροχη πόλη».

Τα ελληνικά βραβεία

Τα ελληνικά βραβεία, είναι τα ακόλουθα

Greece’s Leading All Suite Hotel 2018

Astra Suites Santorini Greece’s Leading All-Inclusive Resort 2018

Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas Greece’s Leading Boutique Hotel 2018

Kenshō Boutique Hotel & Suites Greece’s Leading Business Hotel 2018

Hilton Athens Greece’s Leading Car Rental Company 2018

Luxury Car Greece’s Leading City Hotel 2018

Divani Caravel Hotel Greece’s Leading Conference Hotel 2018

Athenaeum InterContinental Athens Greece’s Leading Destination Management Company 2018

Beleon Tours Greece’s Leading Family Resort 2018

Sani Resort Greece’s Leading Guest Experience Destination 2018

Tinos Island, Cyclades Greece’s Leading Hotel 2018

Elounda Beach Hotel & Villas Greece’s Leading Hotel Group 2018

Divani Collection Hotels Greece’s Leading Hotel Management Company 2018

HotelBrain Greece’s Leading Hotel Residences 2018

Avaton Luxury Villas Resort – Relais & Châteaux Greece’s Leading Hotel Suite 2018

Presidential Suite @ Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens Greece’s Leading Innovative Destination Marketing 2018

Marketing Greece Greece’s Leading Island Destination 2018

Saronic Islands, Region of Attica Greece’s Leading Island Villas 2018

Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa, Santorini Greece’s Leading Luxury All Suite Hotel 2018

Domes of Elounda Greece’s Leading Luxury Boutique Hotel 2018

Grace Santorini Greece’s Leading Luxury Hotel Villa 2018

Royal Blue Mansion @ Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort Greece’s Leading Luxury Private Villa 2018

Conte Marino Villas Greece’s Leading Mainland Destination 2018

Mani, Region of Peloponnese Greece’s Leading Resort 2018

Lesante Blu Exclusive Beach Resort Greece’s Leading Travel Agency 2018

Beleon Tours Greece’s Leading Villa Resort 2018

Elounda Gulf Villas & Suites.

contact

Επισκεψιμότητα