Translate from Google

enfrdeitptrues

Σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου: Περί επιτροπής ιερότητας  

ANAPTYXH LOGO 2 Η ΠΑΤΜΟΣ αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν προορισμό με τεράστια πνευματική και πολιτιστική ακτινοβολία και σπάνιες φυσικές ομορφιές. Χαρακτηριστικά που την καθιστούν πόλο έλξης εξαιρετικής ποιότητας επισκεπτών που απολαμβάνουν τα παραπάνω σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις του νησιού με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η πλειονότητα όσων ασχολούνται με τον τουρισμό επιθυμούν να διαφυλάξουν την μοναδική φυσιογνωμία του «νησιού της Αποκάλυψης» και δεν προβαίνουν σε ενέργειες που αλλοιώνουν την ταυτότητα του.

 Η πρόσφατη επανεμφάνιση της σεβαστής μεν αλλά καθαρά συμβουλευτικής επιτροπής ιερότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την ανάγκη και την υποχρέωση εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού μας!

Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Πάτμου να προχωρήσει στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου με τους επαγγελματικούς φορείς και τους πολίτες ώστε επιτέλους να διασαφηνίσουμε και να αποφασίσουμε την τουριστική κατεύθυνση του νησιού μας.
Μόνο έτσι θα μπει ένα φρένο στις ακραίες φωνές που είτε κοντόφθαλμα και συντηρητικά απαιτούν την μετατροπή της Πάτμου σε «νησί μουσείο» χωρίς ίχνος διασκέδασης και ψυχαγωγίας και από την άλλη σε αυτούς που στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση επιδιώκουν το απόλυτο μπάχαλο χωρίς κανόνες και ωράρια.

 Η αλήθεια ως συνήθως βρίσκεται κάπου στην μέση και πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε με γνώμονα το συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του να επικρατήσει η φωνή της λογικής.

 Απορία μας προκαλεί η απόλυτη σιωπή η ακόμα χειρότερα η υποστήριξη ακραίων θέσεων από εκπροσώπους τουριστικών φορέων που αντί να προασπίζουν τα συμφέροντα όσων εκπροσωπούν και να επιδιώκουν την προσέλκυση επισκεπτών διατυπώνουν απαρχαιωμένες θεωρίες μακριά από την σύγχρονη προσέγγιση τουριστικής ανάπτυξης ενός τόπου. Αντιλαμβάνονται άραγε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν ή αποτελούν δούρειο ίππο αυτών που έχουν αλλά σχέδια για το νησί και φαντάζονται τους κατοίκους του ως απλούς υπηρέτες τους;

Καλούμε τον Δήμαρχο προσωπικά μαζί με την Τουριστική επιτροπή καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε μια κατηγορηματική ανακοίνωση που θα κλείνει μια για πάντα αυτό το θέμα που τόσο κακό έχει προκαλέσει στην εικόνα του νησιού μας.                           Να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΠΑΤΜΟΣ σέβεται την ιστορία και τον χαρακτήρα της αλλά παράλληλα αποτελεί εξαιρετικό προορισμό διακοπών που προσφέρει ποιοτική διασκέδαση και ψυχαγωγία.

 Τα προβλήματα που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη του νησιού είναι πολλά και σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά τα ωράρια των καταστημάτων. Ας αφήσουμε πίσω λοιπόν τις διχαστικές και αποπροσανατολίστηκες λογικές που σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάτμου.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                                                            Μελιανός Π. Γεώργιος

Ο Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                    Μαστροπέτρος Α. Γεώργιος

contact

Επισκεψιμότητα