Translate from Google

enfrdeitptrues

Προς επανεκκίνηση οι διεθνείς πτήσεις στη Ρωσία. H Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται. «Διαπραγματεύσεις» για την λίστα|.Πολιτική η απόφαση

russia kremlin Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων από και προς την Ρωσία, με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με έγγραφο της υπηρεσίας Rospotrebnadzor (υπηρεσία πρόληψης εξάπλωσης Κορωνοϊού), που αποκάλυψε ο Σύνδεσμος Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, προτείνεται η επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων στη Ρωσία σε 2 στάδια, καθώς και μία λίστα 13 κρατών.

Η λίστα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΗ, καθώς βαρύνοντα λόγο στην τελική διαμόρφωσή της έχουν τα υπουργεία Μεταφορών και Εξωτερικών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού (Rostourism), αναμένεται να διαμορφωθεί στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, εντείνονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις και πιέσεις, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, πλην όμως πολύ σοβαρό ρόλο στην διαδικασία αυτή και στην ένταξη στην λίστα, θα διαδραματίσει η ύπαρξη αμοιβαιότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιταλία ήδη έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί Ρώσους τουρίστες.

Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τα αεροδρόμια της Μόσχας, της Αγ. Πετρούπολης, του Αικατερινμπουργκ, του Novosibirsk, του RostovonDon και του Vladivostok.


Ο κύριος παράγοντας για εναέρια διασύνδεση με τα κράτη θα είναι αριθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός των τελευταίων εβδομάδων στους προορισμούς. Η λίστα με τα κράτη για την 1η φάση της επανεκκίνησης των διεθνών πτήσεων του Rospotrebnadzor, αποτελεί πρόταση που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τα υγειονομικά τμήματα και σε αυτή περιλαμβάνονται 13 κράτη. Από αυτά τα 9 ανήκουν στην Ε.Ε (Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Φινλανδία) και τα υπόλοιπα 4 είναι το Βιετνάμ, η Κίνα, η Μογγολία και η Σρι Λάνκα.

Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν περιλαμβάνονται στην λίστα αυτή.

Το έγγραφο αναφέρει πως οι χώρες αυτές μπορούν να θεωρηθούν ως «πιθανοί υποψήφιοι» για την τελική λίστα της 1ης φάσης. Επίσης, οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στη Ρωσία από τα κράτη αυτά είτε θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικά τεστ για τον Κορωνοϊό ή θα μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Σύμφωνα με τον ATORUS, «…εκπρόσωποι του ρωσικού τουριστικού και αεροπορικού κλάδου επισημαίνουν την έκπληξή τους και δε διστάζουν να δηλώσουν πως η λίστα τους φαίνεται «περίεργη»».

Ως εκ τούτου η τελική λίστα θα είναι αρκετά διαφορετική και υπολογίζεται πως η Τουρκία θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή από τις 20 Ιουλίου.

Στο μεταξύ την Τρίτη 7 Ιουλίου, το αεροδρόμιο Sheremetyevo ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας του τερματικού σταθμού D, που εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις, από τις 27 Ιουλίου. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιες πτήσεις θα εξυπηρετεί ο σταθμός, αλλά οι ειδικοί της αγοράς συνδέουν τα νέα με μια νέα ελπίδα για την αποκατάσταση των διεθνών αεροπορικών μεταφορών.

«Το αεροδρόμιο Sheremetyevo είναι πλήρως προετοιμασμένο για την αποκατάσταση των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να προστατευθεί η υγεία των επιβατών και των επισκεπτών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου.

Ελληνικές πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις από πολύ κοντά, τόνισαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι παρά την διπλωματική κινητικότητα που επιδεικνύει η χώρα μας, είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε ΠΟΤΕ θα κάνουμε δεκτούς Ρώσους τουρίστες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είναι εκτός της λίστας.

Πηγή: https://money-tourism.gr/

contact

Επισκεψιμότητα