ΠΟΞ: Βεβιασμένη η εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον Τουρισμό
Βεβιασμένη είναι η εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον Τουρισμό, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Χατζής, ο οποίος υπογραμμίζει ότι “Η ΠΟΞ, ήδη πριν από την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εργασιακών σχέσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Χατζή, “…δυστυχώς, οι προτάσεις μας μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Ομοίως, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι ενστάσεις μας σε σχέση με το χρόνο έναρξης της υποχρεωτικής εφαρμογής της κάρτας εργασίας, που στερεί επί της ουσίας από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους τη δυνατότητα προσαρμογής σε μια εντελώς νέα για τους περισσότερους διαδικασία”.
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΠΟΞ, θέτει τα ακόλουθα θέματα:
-Πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν σωστά τη ψηφιακή κάρτα εργασίας όταν οι εργασιακές σχέσεις εξακολουθούν να μη συμβαδίζουν με την πραγματικότητα; Πώς θα μπορέσουν τα ξενοδοχεία και οι εργαζόμενοι τους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όταν η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της κάρτας εργασίας ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε χρονικό σημείο δηλαδή που για πολλές περιοχές της χώρας συμπίπτει με τη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου;
-Ποιος θα φέρει την ευθύνη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά τη καλοκαιρινή περίοδο από τις ανωτέρω αποφάσεις; Έχουμε άραγε αναλογιστεί τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ´επεκταση στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας;
Και καταλήγει: “Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας επιχειρείται βεβιασμένα! Εξάλλου, η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή αφενός δεν μπορεί να γίνει με ένα παρωχημένο και ξεπερασμένο από τις εξελίξεις πλέγμα νόμων που εκκινεί από το 1970 και αφετέρου θα πρέπει να υλοποιείται με τρόπο σταδιακό, ώστε να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος οι σχετικές αλλαγές να αφομοιώνονται από τα εμπλεκόμενα μέρη”.
ΠΗΓΗ: money-tourism