Translate from Google

enfrdeitptrues

Ο Έκτορας Μποτρίνι εκ βαθέων για την Πάτμο και το Pleiades

PLEIADES BOTRINI 1Είναι το βράδυ της πρώτη μέρας που άνοιξε το εστιατόριο Pleiades για το καλοκαίρι του 2018. Το υπέροχο ρεστοράν μοιάζει να είναι κτισμένο στον ουρανό κοντά στον ομώνυμο αστερισμό των Πλειάδων. Πάνω από τα Σάψιλα, με θέα τον κόλπο του νησιού και το μπλε του Αιγαίου. Οι μυρωδιές από τη φύση και την αλμύρα της Θάλασσας συμπληρώνουν το υπέροχο τοπίο.

Είναι η δεύτερη χρονιά που menu consulting management είναι ο πολυβραβευμένος σεφ Ettore Botrini , βραβευμένος με αστέρι michelin, ή αλλιώς ο γνωστός και αγαπημένος Έκτορας Μποτρίνι. Προσκεκλημένοι των φίλων μας Χρήστου και Ειρήνης Καμίτση την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου Pleiadesγια την καλοκαιρινή περίοδο 2018 είχαμε τη χαρά και την τιμή να δοκιμάσουμε τα υπέροχα finger food του Έκτορα Μποτρίνι και να μιλήσουμε μαζί του για τη δεύτερη χρονιά στο εστιατόριο Pleiades και τα σχέδια του.
Δοκιμάσαμε: Μαριναρισμένη ντομάτα με πέστο . Σιτσιλιάνικο κανόλι με μους σολωμού και μπρικ. Χταποδάκι με ταραμά. Μπρουσκέτα με μαριναρισμένο γαύρο κ.ά.
Την κουβέντα μας με τον Έκτορα Μποτρίνι σε ένα τραπέζι στην άκρη του εστιατορίου με φόντο τη θάλασσα την αρχίσαμε κάπως έτσι:

Σ. Μουλιάτη. To περιβάλλον , η πισίνα, το τοπίο και τα υπέροχα finger food με το καλό κρασί μου δημιουργούν μια υπέροχη συναισθηματική φόρτιση. Εσάς δεύτερη χρονιά στην Πάτμο τι αισθήματα σας δημιουργούνται;

Έκτορας Μποτρίνι. Την πρώτη χρονιά που ήρθα στην Πάτμο την είδα με καχυποψία. Τώρα έχουμε γίνει φίλοι με τον Χρήστο και την Ειρήνη Καμίτση . Θα σου πω τι λέω για την Κέρκυρα που τώρα το λέω και για την Πάτμο. Στην Πάτμο δύο φορές κλαις. Μία όταν έρχεσαι και μία όταν φεύγεις. Έρχεσαι και βλέπεις ένα νησί με άγρια ομορφιά, αλλά μετά άμα το καταλάβεις σε αγκαλιάζει . Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Γίνεσαι ένα. Εγώ εδώ τώρα πια είναι σαν να έχω γεννηθεί. Γεννήθηκα σε νησί στην Κέρκυρα. Ο μπαμπάς μου είναι από την Τοσκάνη και μεγαλώσαμε πάνω στο νερό. Εδώ λοιπόν αισθάνομαι ότι είναι το φυσικό μου περιβάλλον. Ψάρεμα….. ότι θέλεις έχει η Πάτμος.
Χθες έλεγα ότι δύο πράγματα είναι αυτά που κρατάνε πάρα πολύ στη ζωή μου. Το ένα είναι όταν φθάνω στο σπίτι μου στη λίμνη του Κόμο που υπάρχει μια έξοδος και λέει «τελευταία έξοδος για Ιταλία». Μετά πας Ελβετία. Μετά όταν κάνεις τη μεγάλη στροφή και βλέπεις το μεγαλείο της λίμνης και τα χωριά. Δεν έχει αλλάξει κάτι, σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος στο 1600 και ο Θεός τα έχει τοποθετήσει εκεί σαν μια ωραία καρτ ποστάλ, μένεις και ανατριχιάζεις. Το ίδιο παθαίνεις εδώ στην Πάτμο όταν φθάνεις στο λιμάνι. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι έχει σταματήσει ο χρόνος για μένα κάπου αλλού και ξεκινά μια άλλη ζωή εδώ. Και ειδικά όταν ξυπνάς το πρωί. Εκπληκτικό. Η Πάτμος είναι μια ιδιαίτερη ιστορία. Μια ιστορία αγάπης ίσως.

Σ.Μουλιάτη. Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε αυτά από σας, έναν άνθρωπο αναγνωρισμένο και φημισμένο, που επιμένει στην άψογη εκτέλεση της γαστρονομίας.

Έκτορας Μποτρίνι. Η διαφορά όμως εδώ ποια είναι. Ο Σαλβατόρ Νταλί έλεγε: μην κυνηγάς την τελειότητα δεν θα την πετύχεις ποτέ. Εδώ πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι εστιατόριο που θα αναζητήσεις και θα βρεις την τελειότητα. Εδώ θα βρεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου. Θα σας πω κάτι πολύ σημαντικό: Tα μεγαλύτερα πιάτα είναι τα πιάτα που έχουν ατέλειες σαν τους ανθρώπους. Ο μάγειρας βάζει το χαρακτήρα του μέσα. Εδώ έχουμε δημιουργήσει ένα μενού με πράγματα από την Πάτμο. Ο Χρήστος έχει φυτέψει φέτος έναν κήπο με βιολογικά προιόντα και δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Δεν θα πεις ουάου έφαγα μια κουζίνα σαν της Ισπανίας της Γαλλίας κ.λ.π. θα φας κάτι πολύ ωραίο νόστιμο, ντόπιο. Πάμε να κάνουμε κάτι απλό, νάρχεται ο άλλος με τους φίλους και να περνάει μια ωραία βραδιά χωρίς τρομερές απαιτήσεις. Με πολύ καλή ποιότητα και νομίζω ότι αυτό είναι το the point που πρέπει να κάνουμε εδώ. Ποιον ενδιαφέρει η τελειότητα όταν πάει διακοπές Το φαγητό θα είναι κάτι σπιτικό χωριάτικο. Και αυτό θα είναι πολύ γευστικό γιατί είναι όπως το κάνανε οι παλιοί. Σαλάτα από τον κήπο μου, λάδι καλό, λίγο αφρό αλατιού πολύ καλό ψωμί. Στοπ. Πολύ ωραίο φρέσκο ψάρι, πολύ καλό κατσικάκι ντόπιο, πολύ καλό τυρί που βρήκαμε από τα νησιά. Το υπόλοιπο θα το βάλει το τοπίο. 

Σ.Μουλιάτη. Με όλες τις προηγούμενες προυποθέσεις ποιο είναι το δικό σας στίγμα.Το στίγμα του Μποτρίνι που έδωσε τις δικές του πινελιές στο εστιατόριο Pleiades.

Έκτορας Μποτρίνι: Το δικό μου στίγμα. Θέλω να παντρέψω την Ιταλική κουλτούρα μου με αυτό το νησί. Καρπάτσιο ξιφία, καρπάτσιο κρέας με μίξεις από την Πάτμο και το τυρί των απέναντι νησιών. Κάναμε μια παντρειά ορισμένων πραγμάτων.

Σ.Μουλιάτη: Στην εκπομπή σας στην τηλεόραση, είστε πολύ αυστηρός, απαιτητικός και διαβολικός θα λέγαμε. Γνωρίζοντας σας από κοντά η εικόνα έτσι όπως βγαίνει στην εκπομπή δεν μας πείθει. Ο Μποτρίνι που βλέπω εγώ έχει γαλήνιο πρόσωπο, χαμόγελο, γελαστά μάτια και αποπνέει φιλικότητα.

Έκτορας Μποτρίνι: Άλλο η κουζίνα άλλο το έξω. Για το τι πραγματικά όμως είμαι δεν θα σας πω εγώ, αλλά η Ειρήνη Καμίτση,  την οποία και κάλεσε κοντά μας και στην οποία απευθύναμε την παρακάτω ερώτηση.

Σ.Μουλιάτη: Πως θα μπορούσες να μας περιγράψεις τον Έκτορα; 
Ειρήνη Καμίτση. Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι όπως τον περιέγραψες προηγουμένως. Είναι ο πιο καλοκάγαθος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Γιατί όλοι νομίζουν ότι ο Έκτορας είναι όπως στην τηλεόραση. Δεν είναι όμως έτσι στη ζωή του. Ναι μεν όταν μπαίνει στην κουζίνα και όταν έχει δίκιο με κάποια πράγματα ,ωρύεται και φωνάζει, αλλά όσο αφορά την εικόνα του στην τηλεόραση, είναι ένας ρόλος και τον παίζει καλά. Ένας ρόλος αυστηρού δασκάλου που καμία σχέση δεν έχει με την εικόνα του και τον χαρακτήρα του σαν άνθρωπος.                                                                        Έκτορας Μποτρίνι: Όταν είσαι στην κουζίνα είσαι στην κουζίνα. Είναι όμως βασικό να ξέρουμε ότι δεν κουβαλάμε μαζί μας τη δουλειά και πάμε σπίτι μας. Πόσο τραγικό θα ήτανε αυτό για τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις μας, αν συνέβαινε.

Σ.Μουλιάτη: Ο Έκτορας Μποτρίνι, ο διαβολικός ο απαιτητικός, με τις Pleiades που κτίζει πόσο ευχαριστημένος είναι;                                             Έκτορας Μποτρίνι. Οι Πλειάδες είναι ένας αστερισμός. Οι Ιάπωνες τις λένε σουμπάρου όπως τα αυτοκίνητα. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Το εστιατόριο μου στην Κέρκυρα ξεκίνησε το 1992 κάπως έτσι όπως οι Pleiades, ίδιο στυλ. Τον πρώτο χρυσό σκούφο τον πήρα το 2004. Άρα, από το 1992 κτίζαμε. Και φτιάχναμε ομάδα . Τα μεγάλα εστιατόρια τα φτιάχνουν οι μεγάλοι πελάτες και οι ομάδες. Οι Pleiades κτίζονται και μάλιστα πολύ καλά.

Σ.Μουλιάτη: Τι ρόλο σε όλο αυτό έπαιξαν οι ιδιοκτήτες ο Χρήστος και η Ειρήνη;
Έκτορας Μποτρίνι: Πολύ σημαντικό. Γιατί είναι πάνω από το μαγαζί. Είναι αυτοί που βλέπετε δεν είναι κάτι άλλο. Είναι όπως εμείς αυθεντικοί άνθρωποι. Και όταν είσαι αυθεντικός αυτό που θα κάνεις θα είναι πάντα καλό. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ μόνη της. Δεν έρχεται τυχαία.
Ειρήνη Καμίτση: Δεν συνεργαζόμαστε μόνο.  Είμαστε και φίλοι λέει η Ειρήνη. Μένει στο σπίτι μας όταν έρχεται στην Πάτμο. Υπάρχει μια φιλική σχέση και μια χημεία μεταξύ μας, πέρα από τον ρόλο του συνεργάτη.
O Έκτορας πάει και έρχεται στην Πάτμο  Αυτή ήταν η τρίτη φορά για την προετοιμασία του μενού και παρέμεινε 5 μέρες. Να υπογραμμίσουμε ότι ένα συν στην διαγραφόμενη φετινή επιτυχία του εστιατορίου Pleiades για το 2018, αποτελεί ο Σικελός Pino Saccheri, στενός συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι ο οποίος ως Executive Chef στο εστιατόριο, θα έχει την υψηλή εποπτεία της κουζίνας και του μενού.

Το εστιατόριο Pleiades  βρίσκεται στα Σάψιλα στο συγκρότημα EIRINI LUXURY HOTELS VILLAS του Χρήστου και της Ειρήνης Καμίτση.

Τηλ. +30 22470 33034 mob: 6981369889

contact

Επισκεψιμότητα