Translate from Google

enfrdeitptrues

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΑΠΟ ΤΟ SLOW FOOD - AEGEAN CARGO SAILING ΚΑΙ PATOINOS

NEKTAR EKDHLOSH 2

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα ΝΕΚΤΑΡ στη Σκάλα Πάτμου γαστρονομική εκδήλωση για τα 4 χρόνια του Aegean Cargo Sailing - Ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο.
Στην εκδήλωση παρέστη ο ιδρυτής της διανησιακής υπηρεσίας ιστιοπλοϊκής μεταφοράς προϊόντων και Καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού κ. Λουκάς Γκουρτσογιάννης.
Να θυμίσουμε ότι η μεταφορά προϊόντων με ιστιοφόρα έχει απαγορευθεί από το 1920, αλλά μέσω του Aegean Cargo Sailing επιδιώκεται η αλλαγή της νομοθεσίας.
Ο κ. Γκουρτσογιάννης εδώ και τέσσερα χρόνια μεταφέρει αγαθά με το ιστιοφόρο του και κινητήρια δύναμη τον άνεμο στα πανιά από νησί σε νησί, εφαρμόζοντας τον καθαρό τρόπο παραδοσιακής σύνδεσης μεταφοράς. Η παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ιστιοφόρο γίνεται με φωτοβολταϊκά τα οποία έχει τοποθετήσει στις κουπαστές .

Η γαστρονομική γιορτούλα πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το κατάστημα Νέκταρ, το αγρο-οικολογικό κτήμα Πάτοινος και το Slow Food Patmos. Παρών στη γιορτή ν ο κ. Ιωσήφ Ζησιάδης και η κ. Ειρήνη Πατρικαράκου.

 

Στη γιορτούλα κεράστηκαν Αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα που μεταφέρθηκαν με το πανί και τον άνεμο απ όλο το Αιγαίο.

contact

Επισκεψιμότητα