Translate from Google

enfrdeitptrues

ΜΙΝΑ ΚΟΡΔΑΛΗ: Εγκαίνια της έκθεσης της "Οδύσσεια 2016"

MINA KARDALI Από τις 16 Αυγούστου μεχρι τις 15 Σεπτεμβριου θα φιλοξενηθει στην Πατμο, στο ξενοδοχειο Patmos Aktis Suites and Spa, η εκθεση ζωγραφικης "Οδύσσεια 2016", της ζωγράφου - εικαστικού Μίνας Κορδαλή.
Αποφοιτος της Σχολης Καλων Τεχνων, με δυναμικη παρουσια στα καλλιτεχνικα δρωμενα και πολυαριθμες εκθεσεις στην Ελλαδα και το εξωτερικο, αφηγειται με χρωμα, φως, συγχρονα υλικα και ξεχωριστη οπτική, τη δικη της αποψη για την "Οδυσσεια" οπως τη βιώνει ο σημερινος ανθρωπος.
"Ο Ανθρωπος, το Ταξιδι, οι Καιροι" και η ιστορικη αναφορα σε εικαστικη συναντηση με το σημερα, "φωτιζονται" και μετουσιωνονται σε σωμα και χρωμα μεσα απο τη δυναμικη των εργων της.
On - Off και μεσα απο τις αφαιρετικες σημανσεις του νεον, οι αερινες φιγουρες της Μινας Κορδαλη αιωρουνται στο ξυλο τον καμβα το μεταλλο, απολυτα ευκινητες στην ακινησια τους, τοσο ευγλωτες στην απλοτητα τους. Μονοκονδυλιές ροης φωτος που υπογραφουν την πολυτιμοτητα του ελαχιστου. Η "Μεταμορφωση "απο το οn στο off, η διακριση της φωτεινης και σκοτεινης υλης και το αποτυπωμα της στο εργο, συνθετουν ενα αποτελεσμα με δυναμικη στενα συνδεδεμενη με το εσωτερικο φως του δημιουργου αλλα και του "αναγνωστη" του.
Η "Οδυσσεια 2016" της Μινας Κορδαλη, ειναι ενα ταξιδι διηγημενο σε ενοτητες εργων με διαφορετικες τεχνικες, με επικεντρο τον ανθρωπο στην περιπλανηση του προς την Ιθακη του.
Οπως η ιδια η ζωγραφος απο ψυχης καταθετει.."...Καθε ταξιδι στον κοσμο ειναι ενα ταξιδι στον εαυτο μας.Χρωματα παιρνουν το βαρος ενος συναισθηματος, σχηματα δινουν το μεγεθος των ιδεων και φορμες, αλλοτε ολοφανερες κι αλλοτε κρυμμενες ,ανεπαισθητες χαραζουν μονοπατια για την πορεια μιας ελαχιστης κινησης του νου. Ξανοιγουν μελλον..
Ο προορισμος αφανερωτος.Φως υπερκοσμιο σε παγχρωμια καλειδοσκοπικη και στην συμπαντικη αυτη κοσμογονια αναδυονται σαν νησια, σαν λιμανια στο ταξιδι αυτο το αεναο...,μορφες, σωματα, σε σταση η σε κινηση.Και τοτε.. αχνοφαινεται μια παντοτε λαγνα Ιθακη.
Οχι προορισμος, αναμετρηση. Οχι τελος, σταθμος. Οχι οριο, μετρο. Η αγαπη κι ο ποθος ναυτιλλονται. Το ταξιδι αυτο στα απωτατα βαθη και παλι αρχιζει...."
Τα εγκαινια της εκθεσης της Μινας Κορδαλη, που σε συναπαντημα με την ΤΕΧΝΗ-ART ΠΑΤΜΟΣ συνυπογραφει τη δυναμικη του εικαστικου καλοκαιριου του νησιου, θα γινουν στις 16 Αυγουστου στο ξενοδοχειο ΑΚΤΙΣ στον Γροικο.

contact

Επισκεψιμότητα