Translate from Google

enfrdeitptrues

Πώς θα είναι τα ταξίδια στο μέλλον; Χωρίς αποσκευές και με ενοικίαση ρούχων!

tourist female 932351709

Τρεις ανερχόμενες τάσεις στα ταξίδια εντόπισε η έρευνα Global Trends Report, που παρουσίασε σήμερα στην έκθεση WTM το Euromonitor International.Παρά το μπαράζ γεωπολιτικών εντάσεων το 2016, ο τουρισμός αποδείχθηκε ανθεκτικός παρουσιάζοντας ανάπτυξη 4% στα διεθνή και στα ταξίδια εσωτερικού, ενώ καινοτομίες που δρουν εξαιρετικά ενισχυτικά σε αυτόν φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν και μέσα στο 2017.Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα της Euromonitor, το μέλλον ανήκει στις εξής τάσεις:-Tαξίδια χωρίς αποσκευές και χωρίς άγχος |

Τα ξενοδοχεία και τα brand από το χώρο της μόδας συνεργάζονται προσφέροντας βολικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Οι ταξιδιώτες, με τους millennials να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θα εγκαταλείψουν σταδιακά τις αποσκευές στο σπίτι προτιμώντας την ενοικίαση ρούχων και παπουτσιών στον προορισμό. Πρόκειται να μια επανάσταση που φέρνει η οικονομία διαμοιρασμού, η οποία εξαπλώνεται και πέρα από τα αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα.Μια έρευνα από το Westfield Shopping στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι σχεδόν το ήμισυ των καταναλωτών ηλικίας 25 έως 34 ετών θα ενδιαφερόταν για ένα μηνιαίο πρόγραμμα ενοικίασης ρούχων, επώνυμης φίρμας, καθώς είναι ακριβά για αγορά.Η τάση αυτή θα προφέρει νέες ευκαιρίες στη βιομηχανία της μόδας, καθώς σχεδιαστές και πωλητές ρούχων θα έχουν ένα τεράστιο κοινό στα 28,5 εκατ. δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα, οι αεροπορικές εταιρείες θα χάσουν έσοδα από τη μείωση των αποσκευών.

Ήδη διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους σε αυτήν την τάση. Η μάρκα Westin της Starwood, για παράδειγμα, μισθώνει ρούχα και παπούτσια για τους επισκέπτες έναντι 5 δολαρίων. Start-up επιχειρήσεις, επίσης, έχουν εισέλθει στο πεδίο αυτό, προσφέροντας μια βαλίτσα ρούχα για ενοίκαση σε πελάτες ξενδοχείων και σπιτιών της Airbnb. ενώ το κατάστημα μόδας Pimkie έχει εγκαταστήσει "Μπαρ Μίνι μόδας" σε ξενοδοχεία σε Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Παρίσι, με τα ρούχα να είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω μιας υπηρεσίας στυλ μίνι-μπαρ. Το Virgin Hotel Chicago, εξάλλου, διαθέτει υπηρεσία θυρωρείου που επιτρέπει στους επισκέπτες να προμηθευτούν ρουχισμό για το δωμάτιο.-Μικροπεριπέτειες και Bleisure |

Όσοι αναζητούν την περιπέτεια και έχουν περιορισμένο χρόνο όμως θα ήθελαν να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, προτιμούν τις μικροπεριπέτειες. Η τάση αποτελεί τμήμα της γενικής αλλαγής προτιμήσεων του καταναλωτή από την απόκτηση υλικών αγαθών προς την απόκτηση εμπειριών και οι άνθρωποι με πολυάσχολες ζωές αναζητούν όλο και περισσότερο εφικτές και σύντομης διάρκειας εμπειρίες περιπέτειας.

Οι αερομεταφορείς και οι τουρ οπερέιτορ, και ακολούθως και τα ξενοδοχεία, ενσωματώνουν το κόνσεπτ αυτό στοχεύοντας σε επισκέπτες bleisure – που συνδυάζουν εργασία και διακοπές μένοντας περισσότερες ημέρες για διακοπές στο επαγγελματικό ταξίδι.-Οι νομάδες | Oι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε και ταξιδεύουμε οδηγούν στη δημιουργία νέων ειδών καταναλωτών, του νομάδα του 21ου αιώνα που ταξιδεύει στον κόσμο και λαχταρά όλες τις ανέσεις όπου κι αν επιλέξει να μείνει. Αποτελεί φυσική εξέλιξη της κίνησης συμβιωτικής κοινότητας, η οποία έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες δεκαετίες με διαφορετικές μορφές.

 

 

TORNOSNEWS

contact

Επισκεψιμότητα