Translate from Google

enfrdeitptrues

Κοσμηματοπωλείο Thanos one off. Το κόσμημα συναντά την τέχνη.

THANOS 10

 protoselidoΑφιέρωμα στις επιχειρήσεις που προβλήθηκαν μέσα από τις σελίδες του τουριστικού οδηγού  PATMOS PATMOSTIMES GUIDE  2022

O Θάνος Πορευόπουλος ήρθε στην Πάτμο το 1999 σε ηλικία 28 ετών για να επενδύσει μαγεμένος από τη φήμη της και την προοπτική ανάπτυξης της .
Άνοιξε το κοσμηματοπωλείο THANOS one off στη Σκάλα.
Ήταν μια καθαρά επενδυτική επιλογή που τον οδήγησε στην Πάτμο, αλλά η αιτία ήταν η φήμη της, η ομορφιά και ο πολιτισμός της. 

Ο Θάνος προέρχεται από οικογένεια κοσμηματοπωλών. Μεγάλωσε στο κοσμηματοπωλείο των γονιών του, κοντά στους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα, αποκτώντας όλες εκείνες τις πολύτιμες εμπειρίες και τα χρήσιμα βιώματα που κάνουν ένα παιδί να ονειρεύεται το μέλλον του, εκεί που υπάρχουν πολύτιμα πράγματα.

Σπούδασε σχέδιο κοσμήματος και ιστορία τέχνης τέσσερα χρόνια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία. Στη συνέχεια δούλεψε και σπούδασε στο εργαστήριο του Ηλία Λαλαούνη και στο εργαστήριο του πατέρα του.
« …….Και έτσι συνέβη ότι ακολούθησα το μονοπάτι μιας μορφής τέχνης με αρχή αλλά χωρίς τέλος. Ίσως αυτό κάνει την αναζήτηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και την κατάκτηση πιο άπιαστη. Εδώ ακριβώς, στο νησί της Πάτμου, αυτόν τον μοναδικό πολύτιμο λίθο του Αιγαίου, έστησα το εργαστήριό μου. Ακριβώς εδώ! Εδώ είναι ότι η τέχνη, σε κάθε μορφή και έκφραση, είναι παρούσα», γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα στο site www.thanosoneoff.com.

Ο Θάνος σχεδιάζει και κατασκευάζει τα κοσμήματα στο εργαστήριο του και δουλεύει μόνο τον χρυσό.  
Εμπνέεται από το ελληνικό στοιχείο και από τότε που ήρθε στην Πάτμο έχει προστεθεί στην έμπνευση του ο πολιτισμός, η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα της Πάτμου, στοιχεία που τα βλέπουμε στις συλλογές του και έχουν σημαδέψει την πορεία του.

Στα κοσμήματα του πρωταγωνιστούν ο χρυσός, οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι και  κυρίως ο σχεδιασμός, γιατί ο Θάνος πιστεύει βαθειά ότι το κόσμημα είναι μια μορφή τέχνης.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή του στην Πάτμο, απέκτησε σταθερούς πελάτες, μεταξύ αυτών διάσημα ονόματα από όλο τον κόσμο αλλά και πολλούς φίλους .
« Κάποιος, κάπου στη Γη έχει κάτι φτιαγμένο από τα χέρια μου πάνω του. Γιατί από μένα; Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ μας, αναρωτιέμαι… Αρμονία!» γράφει ο Θάνος πάλι στο εισαγωγικό του σημείωμα στο site www.thanosoneoff.com .

Φέτος ο Θάνος, ανανέωσε το κατάστημα του προσθέτοντας μια νέα αύρα πολυτέλειας και αισθητικής.
Τον ρωτήσαμε ποιο είναι το κοινό που στόχευε από την αρχή της δημιουργίας του καταστήματος του στην Πάτμο και εξακολουθεί να στοχεύει. «Στοχεύω σε αυτούς που ερωτεύονται τα κοσμήματα μου, μας είπε. Η μητέρα μου, μου είχε πει: Nα φτιάχνεις κοσμήματα που να τα ερωτευτεί ο άλλος με την πρώτη ματιά. Να πει αυτό το θέλω». Κι έτσι κάνω μας λέει.

Ο Θάνος κατασκευάζει κοσμήματα και κατά παραγγελία και το www.thanosoneoff.com λειτουργεί και ως e-shop.

Τηλέφωνα για επικοινωνία + 30 22470 33363 και +30 6977213226

 

contact

Επισκεψιμότητα