Translate from Google

enfrdeitptrues

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν τα Χριστούγεννα

JET BLUE AIRΗ τελευταία παραλλαγή του Covid-19 ανατρέπει τα σχέδια διακοπών για δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες , αλλά δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά στις αγορές των διακοπών.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν εκατοντάδες ακόμη πτήσεις την Κυριακή, επικαλούμενες προβλήματα προσωπικού που συνδέονται με τον Covid-19, καθώς τα ταξιδιωτικά δεινά της χώρας επεκτάθηκαν και μετά τα Χριστούγεννα, χωρίς σαφή ένδειξη πότε θα επανέλθουν τα κανονικά δρομολόγια.

 Ωστόσο, οι αγοραστές απομάκρυναν την παραλλαγή Omicron και οι πωλήσεις για τις διακοπές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 ετών, σύμφωνα με ένα μέτρο δαπανών.

Η Omicron είναι πιθανό να επιβραδύνει την απροσδόκητα ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας από την περσινή ύφεση του κορωνοϊού, διακόπτοντας τα ταξίδια και αποθαρρύνοντας ορισμένους καταναλωτές από το να βγουν έξω.

«Το πλήρες άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας θα καθυστερήσει για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Ρόμπιν Μπρουκς, επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών, μια εμπορική ομάδα χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πόσο βαθιά θα πάει η πληγή ή πόσο θα διαρκέσει.

Περισσότερες από 1.100 πτήσεις που εισέρχονται, φεύγουν ή πετούν εντός των ΗΠΑ ματαιώθηκαν την Κυριακή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Αυτός ο αριθμός ήταν αυξημένος από σχεδόν 1.000 το Σάββατο. Περίπου 130 πτήσεις ακυρώθηκαν ήδη για τη Δευτέρα.

Οι Delta, United, JetBlue και American κατηγόρησαν την Omicron για ελλείψεις προσωπικού που ανάγκασαν τις ακυρώσεις.

«Αυτό ήταν απροσδόκητο», είπε η εκπρόσωπος της United Maddie King σχετικά με την επίδραση της παραλλαγής στο προσωπικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 2.700 πτήσεις από το απόγευμα της Κυριακής, πλησιάζοντας τις περισσότερες από 2.800 ακυρώσεις την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware. Ο ιστότοπος δεν αναφέρει γιατί ακυρώθηκαν οι πτήσεις.

Η JetBlue διέκοψε το 11% των πτήσεων της την Κυριακή. Η Delta και η United ακύρωσαν και οι δύο κατά 5%, σύμφωνα με την FlightAware. Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερο από το 10% των προγραμματισμένων πτήσεων τους το Σάββατο.

Πηγή: tourismtoday.gr

contact

Επισκεψιμότητα