Translate from Google

enfrdeitptrues

Χοληστερόλη και τριγλυκερίδια: Πώς αντιμετωπίζονται;

XOLHSTEROLH

Ζούμε την τρίτη δεκαετία, της τρίτης χιλιετίας και παρ’ όλο που η Βιολογία και η Ιατρική έχουν σημειώσει τεράστια άλματα και έχουν δώσει ελπίδες, εν τούτοις, αντί το προσδόκιμο ζωής να βρίσκεται γύρω στα 120 έτη, ή ακόμα και να τα έχει ξεπεράσει, δυστυχώς έχει κατέβει σημαντικά!

 

Οι λόγοι είναι πολλοί… το επικίνδυνο περιβάλλον μέσα και έξω από το σπίτι, η λανθασμένη διατροφή, η αντικατάσταση του νερού από τα αναψυκτικά, το υπέρμετρο άγχος, η απουσία εκγύμνασης του σώματος, η άγνοια που κυριαρχεί και γενικά η λανθασμένη πληροφόρηση! Όλα αυτά οδηγούν μαθηματικά σε μεταβολικές ασθένειες, αυτοάνοσα και καρδιαγγειακά νοσήματα ή εγκεφαλικά!

Στο πλαίσιο αυτό ας ασχοληθούμε με έναν βιολογικό παράγοντα που έχει λανθασμένα δαιμονοποιηθεί -την χοληστερίνη ή χοληστερόλη!

Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα έχουν συνδεθεί με την δημιουργία αθηρωματικών πλακών και ως εκ τούτου, αποτελούν αυξημένο παράγοντα κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Συνήθως στις εξετάσεις αίματος μετράμε την ολική χοληστερίνη, την LDL ή χαμηλή χοληστερίνη και την ΗDL ή υψηλή χοληστερίνη. Η LDL, εσφαλμένα χαρακτηρίζεται "κακή” χοληστερίνη, επειδή μεταφέρεται σε ιστούς και όργανα που την έχουν ανάγκη. Κάπως έτσι θεωρήθηκε υπεύθυνη για το φράξιμο των αρτηριών. Αντίθετα η HDL χαρακτηρίζεται ως "καλή” χοληστερίνη διότι ο οργανισμός την αποσύρει και την επαναφέρει στο ήπαρ προς βίοανακύκλωση.

Έτσι κάπως κατά τη δεκαετίες του 1960, αναπτύχθηκε η βιομηχανία εξόντωσης” της "κακής” χοληστερίνης με τις γνωστές "στατίνες”, οι οποίες αναστέλλουν την δραστηριότητα του ενζύμου που συνθέτει την χοληστερόλη στο ήπαρ, αλλά προκαλούν και πληθώρα μεταβολικών προβλημάτων στο ήπαρ και όχι μόνον!. Από τότε και κάθε μερικά χρόνια οι "φυσιολογικές τιμές”’της χοληστερίνης αναθεωρούνται συνεχώς προς τα κάτω, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερα άτομα να πρέπει να λαμβάνουν στατίνες, ώστε να επιτευχθούν αυτές οι τιμές που έχουν ορίσει τα φαρμακευτικά καρτέλ. Όμως από την άλλη, τα ποσοστά εμφραγμάτων, καρδιαγειοπαθειών και εγκεφαλικών έχουν αυξηθεί σημαντικά, αντί να μειώνονται κι αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε λευκούς ή μαύρους, σε πλούσιους ή φτωχούς, σε μορφωμένους ή αμόρφωτους, σε χριστιανούς, μουσουλμάνους, ινδουιστές κ.α. Κανένας δεν βγαίνει από το κάδρο!

Η χοληστερολλη είναι ένα άκρως απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων και επομένως όλων των ιστών και των οργάνων. Χωρίς χοληστερόλη οι ιστοί καταρρέουν και το σώμα πεθαίνει.

Είναι απαραίτητη για να διατηρείται η ελαστικότητα των αρτηριών, των ιστών και των οργάνων του σώματος, για την σύνθεση της βιταμίνης D και επομένως για μια υγιή καρδιά, εγκέφαλο και κεντρικό νευρικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα. Είναι επίσης απαραίτητη για την σύνθεση βασικών ορμονών του αναπαραγωγικού συστήματος ανδρών και γυναικών, αλλά και για την αντιμετώπιση της ψυχολογικής πίεσης (στρες). Είναι βασικό συστατικό της χολής, η οποία είναι αναγκαία για την πέψη.

Ο λόγος που φράζουν οι αρτηρίες δεν είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αλλά η χρησιμοποίηση της από τον οργανισμό για να επιδιορθώσει φθαρμένους ιστούς και να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως πχ η εσωτερική αιμορραγία. Αυτό σημαίνει ότι άσχετα με την ποσότητα χοληστερόλης που υπάρχει, λίγη ή πολύ, εάν υπάρχουν ταυτόχρονα φλεγμονές και οξειδώσεις στις αρτηρίες, θα δημιουργηθούν αθηρωματικές πλάκες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εμφραγμάτων συμβαίνουν σε άτομα που οι τιμές της χοληστερόλης τους είναι εντός των ορίων που έχουν καθιερωθεί και που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη λίστα κινδύνου...

Τα επίπεδα της χοληστερόλης μπορεί να αυξάνονται στο αίμα για πολλούς και διαφόρους λόγου, όπως χρόνια υποκλινική αφυδάτωση, τοξίνωση, φλεγμονές, οξειδώσεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης! Άλλοι λειτουργούν, άλλοι όχι… άλλοι πραγματοποιούνται μέσω συνεχούς φαρμακευτικής αγωγής -στατίνες, όπως ήδη προαναφέρθηκε, άλλες με πιο φυσικούς τρόπους, όμως η ορθομοριακή προσέγγιση είναι η πλέον λειτουργική και αποτελεσματική από όλλους τους φυσικούς τρόπους, μιας και "διδάσκει” τον οργανισμό να μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα αυτής της ουσίας μέσα του! Είναι μια σύνθετη και ολοκληρωμένη μέθοδος, που, μειώνει ταυτόχρονα όλους τους παράγοντες εκείνους που συμβάλλουν στη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, είτε τα επίπεδα της χοληστερόλης είναι χαμηλά είτε υψηλά.

Ακολουθώντας λοιπόν την Ορθομοριακή Προσέγγιση γίνεται εύκολα εφικτή η με φυσικό τρόπο ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, χωρίς την δια βίου φαρμακευτική αγωγή και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται και η γενική υγεία καθώς ανανεώνονται απρόσκοπτα και ισορροπημένα τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

Η χοληστερόλη δεν είναι πλέον ο μπαμπούλας που μας απειλεί, αλλά μια απαραίτητη για τον μεταβολισμό και γενικά για τον οργανισμό, η οποία απλά πρέπει -αν είναι δυνατόν, να παραμείνει σε αποδεκτά επίπεδα, μόνο και μόνο… για τον φόβο των Ιουδαίων…

Ότι περίπου ισχύει για την χοληστερίνη, ισχύει και για τα τριγλυκερίδια από πλευράς Ορθομοριακής προσέγγισης! Αυτά τα λιπαρά στο αίμα αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας, όταν όμως ανεβαίνουν πολύ, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά.

Όπως συμβαίνει με τη χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια μπορεί να προκαλέσουν αθηροσκλήρωση και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου!

Πολλά λαχανικά και φρούτα λοιπόν, ελαιόλαδο, σε μια πραγματική Μεσογειακή Ορθομοριακή Διατροφή, θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην σταθεροποίηση των τιμών στο αίμα, την βελτίωση του ψυχισμού, καθώς και τη διάθεση για μια όμορφη και ποιοτική ζωή!

 ΠΗΓΗ capital.gr Του Θοδωρή Γιάνναρου 

contact

Επισκεψιμότητα